„Punguta cu doi bani”, in premiera, la Teatrul Gulliver

Media

„Punguta cu doi bani”, in premiera, la Teatrul Gulliver

Cea mai noua productie a Teatrului Gulliver prezinta indragita poveste.
178

Pe 17 februarie, incepand cu ora 10.30, micutii galateni sunt asteptati la premiera spectacolului „Punguta cu doi bani”, adaptare in versuri de Aurelian Iorga dupa Ion Creanga.

Cea mai noua productie a Teatrului Gulliver prezinta indragita poveste a cocosului nazdravan, care reuseste sa isi imbogateasca stapanul cel batran, aducandu-i galbeni si animale. Cocoselul din povestea de la Gulliver devine un model pentru micii spectatori, identificarea cu personajul curajos ajungand sa fie o consecinta fireasca pe parcursul derularii intamplarilor hazlii. In opozitie cu hapsanul boier, intr-un raport de forte inegal, doar aparent in defavoarea sa, iese in evidenta tenacitatea cocosului, care lupta pentru dreptate, ceea ce il face demn de admirat.

Pragurile, deloc facile, sunt trecute cu brio, iar finalul povestii reitereaza imaginea traditionala a cocosului, considerat un simbol al luminii si oponent al fortelor nefaste, inseninand spiritual si material batranetile mosului. Scenariul in versuri pastreaza firul povestii originale si este un atu in asimilarea dialogurilor. Prin jocul actorilor si dinamica decorului, prichindeii vor fi, cu siguranta, greu de stapanit din a-si manifesta implicarea in poveste.

Regia, scenografia si temele muzicale ale spectacolului „Punguta cu doi bani” sunt realizate de Aurelian Iorga, o aparitie indragita de catre publicul de toate varstele, cunoscut prin rolurile interpretate pe scena de la Gulliver. In distributia spectacolului ii regasim pe actorii Mihaela Lecca-Gorea, Nicole Lungu, Ion Tudorache si Nicoleta Miru, care insufletesc, cu mare antren, marionetele-personaje.

Pentru achizitionarea biletelor online, parintii pot accesa link-ul https://bilete.teatrul-gulliver.ro. De asemenea, acestea se pot cumpara cu 30 de minute inainte de inceperea spectacolului, de la sediul teatrului (in incinta Teatrului Dramatic “Fani Tardini”), pretul acestora fiind de 12 lei pentru copii si 15 lei pentru adulti.

Comments are off this post!