Puterea atingerii

Sfaturi

Puterea atingerii

371

In timp ce majoritatea femeilor in menopauza se concentreaza pe fitness si nutritie, exista terapii linistitoare bazate pe puterea atingerii, care pot face minuni.

Daca a existat vreodata o perioada in care sa faci din auto ingrijire o prioritate, menopauza este momentul ideal. Fiind draguta cu tine si facand terapii fizice – cum ar fi masajul, te ajuta sa te simti mai bine fizic si mental; acesta poate fi considerat un instrument pentru mentinerea sanatatii. Pielea este considerata stratul extern al sistemului nervos, o legatura intre exterior si interior. Corpul raspunde masajului prin cresterea nivelului hormonului serotonina – care ne face sa ne simtim bine si scaderea cortizolului, hormonul stresului. Stim de asemenea, ca stresul creeaza dezechilibre care pot inrautati simptomele menopauzei, deci, este vital sa ne odihnim si sa cream un echilibru.
Din punct de vedere emotional, terapia atingerii are un rol important; cand atingi, o faci intentionat si delicat, iar efectul este unul terapeutic. Avand parte de masaj, este creat un spatiu unde te poti simti ‘alimentat’ si sustinut, fara a fi judecata asupra corpului; acest lucru poate ajuta la imbunatatirea stimei de sine la un nivel, cand ar putea fi scazut.
Journal of Nursing and Health Science a aratat in 2018 ca masajul reduce frecventa bufeurilor, alte studii regasite in Sleep Science demonstrand ca poate usura insomnile specifice menopauzei. De asemenea, alte studii au aratat ca prin intermediul masajului, este scazuta presiunea sangelui, stiindu-se ca tensiunea arteriala ridicata in timpul menopauzei poate reprezenta o problema. Iar partea buna este aceea ca efectele pozitive ale masajului in privinta acestui aspect pot dura si pana la 72 de ore.


Masajul tesuturilor in profunzime

Terapeutii isi folosesc mainile, antebratele si coatele pentru a te ‘scapa’ de nodurile din adancul muschilor si straturilor conectoare care inconjoara muschii. Este concentrat pe spate, dar sunt incluse picioarele si bratele de asemenea, fiind foarte eficiente in cazul durerilor cronice si a tensiunii sau vatamarilor. Este foarte bine pentru femeile aflate in menopauza sa fie eliberate de tensiunile cronice, atat din punct de vedere emotional, cat si fizic. Daca tensiunea este una de lunga durata, asigura-te ca terapeutul tau este unul calificat si care nu merge pe principiul ca nu se poate fara durere.

Masaj indian pentru cap

Acesta este un masaj calm si delicat al scalpului, fetei, gatului si umerilor, avand radacini in sistemul hindus Ayuverda. Femeile aflate in menopauza se confrunta cu schimbari in organism, ele pastrand o cantitate surprinzator de mare de tensiune in scalp, maxilar, fata si gat si in cele mai multe cazuri, nu realizezi acest lucru pana cand nu ai parte de un astfel de masaj.

Hellerwork

Acest tip de masaj se concentreaza pe eliberarea tensiunii din fascie prin manipularea muschilor si a tesuturilor moi, dar si a miscarilor bine studiate. Este de asemenea inclusa o consiliere pentru a explora motivele pentru care este stocata tensiune emotionala in corp, iar aceste lucru este realizabil prin intermediul mai multor sesiuni (de obicei 10), pentru crearea unor schimbari de durata.
Este atat educativ cat si terapeutic, astfel incat te poate ajuta sa revii in controlul propriului corp cand simti ca il pierzi. Corpul este analizat si poti invata schimbari simple de postura, cum ar fi statul jos fata a avea tensiune pe coloana vertebrala, pentru eliminarea modelelor disfunctionale. Eliberarea corpului de durere sau tensiune cronica, ajuta la restabilirea energiei si imbunatatirea altor aspecte ale vietii tale, cum ar fi posibilitatea executarii unor exercitii si o respiratie mult mai profunda, ceea ce duce in final, la o imbunatatire mentala si fizica in timpul menopauzei. Iar daca ai probleme cu durerea sau postura si doresti o abordare holistica, aceasta este cea mai buna solutie.

Facial

Aceste masaj este o combinatie intre produse specifice tipului de ten si miscarile de relaxare, rezultatele fiind foarte eficiente. Pielea poate deveni mai uscata si mai fragila in timpul menopauzei, dar un masaj facial efectuat corespunzator din multe puncte de vedere poate face minuni; pielea uscata poate fi hranita, elasticitatea ei poate creste, devenind mai luminoasa si mai plina. Masajul oxigeneaza pielea si elibereaza tensiunea la fata si maxilar, ceea ce te face sa te simti relaxata si echilibrata. Terapeutul care iti va face masaj, trebuie sa aiba cunostinte temeinice despre masaj si ce este adecvat fiecarui tip de piele si sa foloseasca produse naturale de calitate ridicata, care nu irita pielea.

Presopunctura

Aceasta terapie traditionala chinezeasca implica aplicarea unei presiuni ferme cu varful degetelor pe puncte specifice ale corpului. Presopunctura stimuleaza cicrulatia energiei qi in jurul corpului, ceea ce duce la o sanatate de invidiat. In ceea ce priveste menopauza, conform medicinei chinezesti, se crede ca aceasta dezechilibreaza energia rinichilor, fapt ce are un impact atat asupra sanatatii emotionale, cat si asupra celei fizice.
Presopunctura poate fi folosita pentru a ajuta la stabilizarea usoara a fluctuatiei nivelului hormonilor si ameliorarea simptomelor adverse. Atunci cand o clienta are menopauza, trebuie folosita presopunctura impreuna cu acupunctura, ierburi din medicina chineza, meditatie si terapie prin vorbit, pentru o abordare holistica corp-organism. Exista puncte de presopunctura pe care le poti aborda tu – le poti pune chiar tu in practica, dar un medic specialist este cel care cu adevarat trebuie sa se ocupe de alte puncte mult mai complexe si care necesita experienta si stiinta.

Comments are off this post!