Raceala la copii

Sfaturi

Raceala la copii

Cei mai buni luptatori impotriva racelii ni-i ofera natura.
256

De cele mai multe ori, daca nu apare la noi, apare raceala la copii, fie din cauza vremii sau ca iau gripa de la scoala sau de la gradinita. Majoritatea celor dintre noi, preferam medicina naturala, dar in acelasi timp, ne intrebam si daca sunt atat de eficace si ofera siguranta copiilor.

De la suplimente pana la spray-uri nazale, avem in fata o multitudine de optiuni eficiente cand vine vorba de combatarea racelilor si a tuselor. Si considerand ca majoritatea remediilor conventionale nu functioneaza si mai rau – pot fi periculoase pentru copii, cel mai bine este sa alegi calea fara medicamente. Cei mai buni luptatori impotriva racelii ni-i ofera natura si tot ce avem de facut este sa ii incercam la copii; sunt minunati pentru toata familia – si pentru adulti, doar ca aici, trebuie crescuta doza.

Zinc

A lua suplimente de zinc pe parcursul vremii reci, poate reduce numarul racelilor pentru copii cu mai mult de jumatate. Si daca ei iau o raceala, luand acest mineral din prima zi a aparitiei simptomelor, se poate reduce semnificativ timpul in care ei sunt bolnavi. Sunt recomandate 15 mg/zi sulfat de zinc ca sirop sau tablete.

Probiotice

Bacteriile bune in anotimpul rece, pot ajuta la indepartarea febrei, tusei, si nasului care curge. Atentie la tulpinile de Lactobacillus acidophilus NCFM si Bifidobacterium animalis, care au demonstrat in timp, ca lucreaza pentru raceli la copii. Este recomandat 1 g cu 120 ml lapte sau alternative nonlactate, de doua ori pe zi.

Vitamina C

O buna metoda si vitala pentru a combate raceala la copii, este vitamina C luata zilnic; ajuta la o buna functionare a sistemului imun, ea scurtand raceala cu aproape 20% si reducandu-i gravitatea. Doza recomandata este de 1-2 g zilnic.

Propolis

Aceasta substanta vascoasa colectata de albine, se pare ca este tot mai buna pentru tratarea racelii, regasind-o tot mai mult intr-o varietate de forme in comert. La copii, a fost testata ca ingredient in spray nazal, iar rezultatele au fost bune, in sensul ca a aratat ca poate reduce numarul microbilor care provoaca raceala. Daca vrei sa incerci un astfel de spray cu propolis, poti gasi o varietate larga, doar ca atentie ca ingredientele sa fie toate naturale si respectati instructiunile de pe eticheta! Evitati, daca aveti copilul alergic la produsele apicole.

Vas neti pot

Acest vas este de obicei umplut cu solutii bazate pe apa sarata, pentru eliminarea secretiilor nazale, o optiune ieftina si eficienta in combaterea si prevenirea racelilor. O buna metoda de a combate raceala la copii, ea poate ajuta chiar si atunci cand nasul este infundat, calmeaza durerile din gat si reduce sansele de reimbolnavire din aceasta cauza.

Comments are off this post!