Ralf Schwieger este invitatul special al Pitti Fragranze

Ralf Schwieger este cunoscut ca un mare talent al parfumeriei artistice globale ce va fi protagonistul unei retrospective la Stazione Leopolda si al unei conversatii de neratat cu directorul Chandler Burr.

Ralf Schwieger este cunoscut ca un mare talent al parfumeriei artistice globale si va fi protagonistul unei retrospective la Stazione Leopolda si al unei conversatii de neratat cu directorul Chandler Burr, in care isi va relata calatoria personala in lumea parfumurilor.

Nas incontestabil si talent recunoscut la nivel mondial, autor al celor mai bine vandute parfumuri, Ralf Schwieger este invitatul special al acestei editii a Pitti Fragranze (Florenta, 17-19 septembrie 2021), cu o retrospectiva organizata de Chandler Burr – unul dintre cei mai mari experti din lumea parfumurilor, fost critic de parfumuri al New York Times si director artistic al Fragranze.

Capodoperele olfactive ale lui Ralf Schwieger impreuna cu diferitele sugestii ale lucrarilor sale – suspendate continuu intre natura si chimie – vor fi prezentate intr-o instalatie experientiala in spatiile Stazione Leopolda. Si in zilele spectacolului va exista, de asemenea, o conversatie / interviu de neratat, condusa de Chandler Burr, pentru a povesti despre cele mai importante colaborari ale lui Schwieger si materiile sale exceptionale.

Nascut in Germania, actualmente traind in Manhattan, New York, Ralf Schwieger incepe din copilarie o explorare si descoperire traite prin paduri si mirosurile lor neobisnuite, pentru a crea parfumuri cu o personalitate neasteptata. Descrie atitudinea fata de creatia olfactiva ca un joc in doua parti: prima legata de sfera intelectuala sau conceptuala, a doua de o cercetare senzoriala mai profunda. Prin urmare, mirosurile sale sunt atat cerebrale, cat si intuitive.

Ralf Schwieger – de cativa ani unul dintre parfumerii de referinta ai casei de esenta franceza Mane, lider mondial in crearea si producerea parfumurilor si aromelor – este mai presus de toate – renumit pentru ca a semnat minunatul Lipstick Rose for Editions de Parfums Frederic Malle. Printre cele mai importante lucrari ale sale se numara Atelier Cologne Orange Sanguine, Autograph Rosie, David Yurman Summer Essence, Hermes Eau des Merveilles, Marc Jacobs Marc Jacobs Men, Naomi Campbell Naomi Campbell, Thierry Mugler Womanity, Yves Saint Laurent Baby Doll.

Bio Ralf Schwieger

Ralf Schwieger s-a nascut in Germania. A studiat chimia, s-a mutat la Berlin pentru a se specializa in chimia parfumurilor, inainte de a se alatura unei scoli de parfumerie din Grasse. Ii place sa se gandeasca la parfumerie ca la ceva primar, care necesita un simt estetic foarte dezvoltat, dar intotdeauna jucaus. Schwieger se inspira din triunghiul dinamic al artei, stiintei si industriei. Iata deci culorile delicate, texturile si luminozitatea insectelor fabuloase, arta gatitului, cu o inclinatie pentru patiserie, dans contemporan (in special Pina Bausch). Si apoi, natura in forta sa extraordinara: de la ploaia simpla, la vulnerabilitatea dulce a animalelor, la materiile prime ale parfumurilor de origine naturala si sintetica, pentru a fi combinate in proportii neasteptate. Privirea se muta apoi catre crearea de bijuterii si cultura japoneza, exemplificate in designul ambalajelor.

Info&foto: fragranze.pittimmagine.com