Ralph Lauren – Designerul Atent La Detalii si Care Stie Puterea Unui Logo

Brand

Ralph Lauren – Designerul Atent La Detalii si Care Stie Puterea Unui Logo

18

Fiu de zugrav, Ralph Lauren (numele initial Ralph Lifshitz) s-a nascut pe data de 14 octombrie 1939 in Bronx – New York intr-o familie de evrei, fiind cel mai mic dintre cei trei frati, iar de numele sau se leaga toata istoria clasica a industriei modei, fiind cel care a dezvoltat conceptul Polo.
Simtul pentru fashion a lui Ralph s-a facut remarcat inca de la o varsta frageda, cand achizitiona haine destul de scumpe cu banii castigati din munca prestata dupa orele de la scoala. Desi cunostea faptul ca ar putea gasi haine la preturi mai mici, a tinut la eleganta si stil, la varsta de 12 ani stiindu-se ca era cel mai bine imbracat din cartier.
Urmeaza cursurile Salanter Academy Jewish Day School, urmaat de MTA (cunoscuta astazi Marsha Stern Talmudical Academy) si DeWitt Clinton High Scool; student pe timp de noapte, Ralph lucreaza ca vanzator la doua companii care producea manusi, apoi este angajat ca producator de cravate la A. Rivetz&Company – de aici pana la construirea imperiului in moda de astazi si care ii poarta numele nu mai este mult. In 1960 incepe sa studieze afacerile la Baruch College din cadrul City University – New York, iar in 1962 se inroleaza in armata pentru o perioada de doi ani; pe data de 20 decembrie 1964 se casatoreste cu Ricky Anne Low-Beer, pe care o intalnise cu aproximativ sase luni mai devreme si care exercita in timp o puternica influenta asupra carierei.
In 1967 Lauren este angajat de Beau Brummell Ties ca designer; noul concept pe care il introduce – cravate mai largi, culori vii si care reprezentau opusul cravatelor inguste si intunecate de pana atunci, a avut un real succes, dand nastere unui nou trend; peste aproximativ un an, cu schitele facute si un imprumut de 50.000$, Lauren lanseaza o linie de imbracaminte masculina –  Polo Fashions, o mixtura de clasa intre stilul englezesc si cel american; in 1970 ii este decernat premiul Coty pentru linia de imbracaminte masculina. Dupa succesul obtinut in urma acestei lansari, in 1971 introduce o linie de imbracaminte feminina, pentru ca ulterior sa se extinda prin crearea hainelor pentru copii, parfumuri, incaltaminte (1982), mobilier.
In 1974 lanseaza ochelarii sub semnatura proprie, in 1978 prezinta prima linie de imbracaminte masculina pentru tineri, parfumul ‘Polo’ pentru barbati si ‘Lauren’ pentru femei, in 1981 lanseaza linia de imbracaminte pentru fete, in 1983 lanseaza o impresionanta colectie care cuprinde: esarfe, ciorapi, produse din piele, genti, accesorii, iar in 1990 lanseza parfumul ‘Safari’. Mai mult decat atat, creeaza vestimentatia pentru filmele The Great Gatsby (1973) si Annie Hall (1978), haine care se pare ca au reprezentat in timp, o sursa de inspiratie pentru foarte multi oameni.
In anul 1987 este diagnosticat cu o tumoare cerebrala, dar in urma operatiei si a tratamentul urmat resuseste sa se refaca complet.
In decursul timpului Ralph Lauren a strans sapte premii Coty pentru design intrand in Coty Hall of Fame in 1986, in 1992 primeste Lifetime Achievement din partea CAFD si un premiu din partea Woolmark Awards ca tribut pentru 25 de ani de influenta asupra stilului vestimentar american; patru ani mai tarziu in 1996, primeste titlu de Designer of the Year din partea CFDA. Presedintele Frantei – Nicolas Sarkoszy ii acorda titlul Chevalier de la Legion d’honneur in 2010 la Paris.
In 1971 a deschis primul magazin de vanzare cu amanuntul in Beverly Hills, ajungand ulterior la un total de 116 magazine Ralph Lauren in SUA si 1300 de buticuri; in 1986 deschide un megastore in Rhinelander Mansion – New York, ‘cel mai bun magazin din America si poate din toata lumea’ – dupa cum a afirmat John Fairchild – presedintele Women’s Wear Daily. Publicul l-a rasplatit cheltuind peste 5 miliarde dolari in 1997 si facandu-l cel mai bine vandut designer din lume; acest lucru a intarit faptul ca Lauren dispune de viziune si inventivitate, dar si faptul ca el a stiut mereu importanta capitala a prezentarii si ambalajului unui produs. A stiut si a crezut in valoarea si insemnatatea binecunoscutului logo, pe care l-a asociat mereu cu puterea si stilul.
Este cunoscut ca un mare iubitor de masini si colectionar de masini rare, o mare parte din automobile (in numar de 70) se afla la proprietatea sa din Katonah – New York; de-a lungul timpului a facut numeroase donatii in scopuri caritabile.
Una din cheile succesului pentru Ralph Lauren a fost obsesia pentru cele mai mici detalii, verificarea calitatii produselor si mentinerea imaginii marcii sale pe care a construit-o foarte atent; astazi, toate produsele sunt comercializate prin intermediul brandurilor sub semnatura proprie: Polo, Polo by Ralph Lauren, Ralph Lauren Purple Lable, Polo Sport, Ralph Lauren, RALPH, Lauren, Polo Jeans Co., RL, Chaps, Club Monoco, in martie 2012, designerul fiind considerat a 122-a cea mai bogata persoana din lume conform Forbes, cu o avere estimata la peste 7,5 miliarde dolari.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *