Reflexoterapia sau puterea atingerii

Reflexoterapia este un sistem de vindecare care iti trateaza intreg organismul prin manipularea anumitor zone ale piciorului,

Reflexoterapia este un sistem de vindecare care iti trateaza intreg organismul prin manipularea anumitor zone ale piciorului, plecand de la forme vechi de terapii dedicate mainilor si picioarelor, asa ca familiarizeaza-te cu ea si descopera modul in care puterea iti poate vindeca corpul!

Fie ca revii acasa dupa o plimbare prin parc sau dupa o zi aglomerata de la birou, masajul picioarelor poate face minuni. Si ceea ce ar trebui sa stii este faptul ca incorporand cateva tehnici de specialitate in aceasta metoda de relaxare, iti poate schimba in bine starea!

Micro sistem
Teoria din spate sustine ca picioarele sunt un micro-sistem al corpului. Prin aplicarea presiunii pe diversele parti ale corpului, poti avea un efect asupra unei parti din corp. Hartile de reflexologie impart picioarele in diverse zone – interioare cu referire la coloana vertebrala de exemplu si degetul mare cu legatura la creier. Si cu siguranta te intrebi cum afecteaza masarea unei zone a piciorului tocmai in alta parte a corpului. Exista multe teorii in ceea ce priveste reflexologia, dar nimeni nu stie mecanismul si se presupune ca e o combinatie din toate. Una din teorii afirma ca picioarele functioneaza prin centrele nervoase, avand nervi periferici si actionandu-i, se transmit semnale catre creier, care reduce tensiunea in alte zone din corp. Alta teorie sustine ca reflexologia functioneaza in acelasi mod cu acupunctura, ajutand la eliberarea energiei blocate sau a qi. Atingerea elibereaza endorfinele in creier, ceea ce te face sa te simti relaxat. Acest lucru la randul sau, reduce tensiunea in intreg organismul.

Potrivirea perfecta
Practicantii nu lucreaza doar cu picioarele tale chiar daca in multe situatii de acolo se incepe, ei abordeaza reflexoterapia si pe maini sau fata. De multe ori, actiunea se rezuma la dorinta clientului, acesta putand avea picioarele sensibile sau se gadila usor, sau poate fi si o decizie clinica. Sunt recomandate de exemplu, reflexoterapia mainilor in cazul problemelor digestive, iar in cazuri ca somnul, este indicata reflexoterapia faciala datorita eficientei.

Intrebarea care se afla in mintea tuturor: functioneaza cu adevarat? Reflexologii, ca si in cazul altor terapii, nu au voie sa ofere diagnostic si nici sa pretinda ca vindeca, dar studiile pe o scara mai mica sunt promitatoare. Prin masuratori EEG, cercetatorii au descoperit o presiune scazuta a sangelui, o reducere a anxietatii, un rezultat pozitiv in privinta reducerii durerii. Mai mult, se pare ca are un efect benefic in perioada sarcinii, multe paciente recunoscand o usurare atunci cand era vorba de edem, reflux, dureri de spate; cercetarile sustin aceste lucruri, observandu-se o scurtare a travaliului in prima etapa si o reducere a nevoii de analgezice in acea perioada.

Reactia in lant
Tratamentul incepe cu un istoric medical detaliat si o examinare a picioarelor pentru identificarea zonelor de sensibilitate, congestie sau chiar depozite sub piele. Durerea poate identifica o problema activa, in timp ce depozitele, care necesita ceva timp sa se formeze, indica ceva mai cronic. Daca stai ghemuita la un laptop, este posibil sa simti un disconfort in zona umerilor, dar lucrul sistematic in respectiva zona, duce la alinarea problemei. Disconfortul se va usura lucrand la picior, a doua zi simtindu-ti umerii mai relaxati si o durere mult mai mica.