Relaxarea prin citit

Relaxarea prin citit poate fi influentata si prin aranjarea cartilor sub pat, care poate transforma un spatiu plictisitor, intr-unul foarte activ si atractiv.

Relaxarea prin citit ne poate aduce multe beneficii pe multe planuri, iar o vreme nu prietenoasa de afara este motivul perfect pentru a sta cu tine mai mult, pentru a te bucura de relaxare si a citi. Doar ca, totul trebuie sa fie primitor si adecvat si a te bucura de un astfel de spatiu nu este deloc greu. Iata in continuare cele mai bune idei, pentru ca tu, sa ai cel mai confortabil spatiu!

A te retrage sa citesti poate fi o actiune care se poate face in orice spatiu si ai nevoie doar de un scaun confortabil, lumina adecvata si un loc unde sa-ti intinzi picioarele. Un astfel de colt confortabil este mai primitor daca exista plus, iar o paleta de culori galben-albastra este mai mult decat potrivita acestui context. Perne printate, cosuri impletite, totul pentru a avea cartile si revistele la indemana.
Rafturile elegante variabile, ocupa mai putin spatiu comparativ cu o biblioteca voluminoasa, oferind un sentiment modern si aerisit. Poate fi interesanta o combinare intre rafturile albe si cartile colorate, plante si o canapea comoda din piele, care ofera un aspect functional si ispititor. Daca iti doresti un aspect vizual interesant, grupeaza cartile care au acceasi culoare pe acelasi raft si aranjeaza-le orizontal si nu vertical, pentru crearea unui aspect de „orizont”.
Relaxarea prin citit poate fi influentata si prin aranjarea cartilor sub pat, care poate transforma un spatiu plictisitor, intr-unul foarte activ si atractiv; in plus, este economisit spatiu, iar cartile aduc culoare si o textura intr-un spatiu neutru. Daca iti doresti sa ai cartile la indemana – adica sub pat – aseaza-le vertical, alternand culorile si dimensiunile pentru impact. Daca ai carpet, este recomandabila o scandura pentru crearea unei suprafete solide pentru asezarea cartilor, ca acestea sa poata sta usor in picioare.

De retinut

  • O lumanare cu miros de stejar, santal si piele, iti ofera un miros specific bibliotecii.
  • Adauga viata cartilor prin adaugarea unor vase cu flori printre ele!
  • Pernele in nuante luminoase si vibrante, dau viata si caldura camerei, oferindu-ti spatiul ideal pentru citit!