Relaxeaza-te in 20 de minute sau … mai putin!

Stil de viata

Relaxeaza-te in 20 de minute sau … mai putin!

80

Daca te simti stresata, nu putem decat sa-ti spunem: bine ai venit printre noi! Trei sferturi dintre adulti, au un nivel al stresului mediu spre ridicat! Citeste urmatoarele 5 strategii de mai jos, pentru a te relaxa!

  1. Cand te simti coplesita incearca sa ajungi intr-un loc in care se simte miros de cafea prajita! De ce? Acest miros, potrivit unui studiu Journal of Food Chemistry, te elibereaza de stres; studiul a plecat de la altele – citricele si lavanda, al caror miros pot reduce anxietatea la oameni.
  2. Daca unul dintre copii tai se joaca la calculator sau alta consola, ar fi bine sa faci si tu acelasi lucru! 20 de minute petrecute facand acest lucru, jucand ceva relaxant (si nu horror!) creeaza o diversiune mentala si iti distrage atentia de la problemele care te coplesesc! Jocul nu trebuie sa fie unul foarte competitiv, solicitant, ci dimpotriva, trebuie sa fie accesibil!
  3. Iata un motiv bine intemeiat pentru a nu uri curatenia! Facand 20 de minute munca de casa (sport, gradinarit, mers prin casa) reduce nivelul stresului, conform British Journal of Sports Medicine. Iar daca activitatea are o intensitate mai mare, endorfinele (responsabile cu eliminarea stresului)  vor fi eliberate in organism.
  4. Cunosti beneficiile mersului pe jos in natura, asa ca nu vom insista asupra acestui aspect. Ce trebuie tu sa retii este ca – conform unui studiu publicat in Journal of Environmental Psychology – privitul pe fereastra catre anumite scene din natura – o fantana, iarba verde, copaci (si nu panditul vecinului!), are ca rezultat o scadere mai mare a frecventei cardiace. Puteti face acest lucru privind si la un televizor high definition, dar nu este acelasi lucru, asa ca faceti-va un obicei de a visa cu ochii deschisi in fata unui geam, in timp ce va beti ceaiul!
  5. Stim deja ca meditatia, yoga, rugaciunile, va pot linisti, toate acestea reprezentand un raspuns de relaxare; reprezinta un calmant al mintii si corpului, implicit nivelul de stres. Intinde-te incet si inchide ochii! Incepand cu picioarele si inaintand spre partea superioara a corpului, relaxeaza-ti muschii si elibereaza-ti tensiunea! Ridica-ti umerii, roteste-ti capul si gatul si apoi respira incet! Facand acest exercitiu timp de 15 minute zilnic, te poate ajuta sa pastrezi la un nivel minim anxietatea.

Comments are off this post!