Resort 2021-principalele tendinte in moda

Pentru sezonul resort 2021, designerii au fost pusi in fata unei situatii delicate, in primul rand prin modalitatea de a-si prezenta colectiile...

Pentru sezonul resort 2021, designerii au fost pusi in fata unei situatii delicate, in primul rand prin modalitatea de a-si prezenta colectiile, apoi prin faptul ca acestea nu au ajuns pana in noiembrie in magazine, asa cum era in mod obisnuit. Partea buna este aceea ca designerii si-au manifestat creativitatea cu ajutorul materialelor elementare, reduse, un proces “purificat” asa cum a fost descris de Pierpaolo Paccioli de la Valentino.

In mare parte, principalele tendinte resort 2021 au avut ca mesaj imbratisarea universala a imbracamintei de zi, mai ales ca prea curand nu vom putea calatori. Iar modul in care au fost create colectiile, a aratat faptul ca designerii erau constienti de faptul ca stilul de viata ni se va schimba. Indiferent ca vorbim de tricotaje, denim sau halate, toate fac parte din viata de zi cu zi si au fost prezentate in modalitati actuale, care emanau bucurie si pofta de viata, in ciuda actualei situatii.

Denim

Una din principalele tendinte resort 2021 a fost denimul, in mod deosebit pentru anumite case de moda, care de obicei nu prea il promovau. Denimul este un material destinat in mod deosebit stilului de strada, dar iata ca 2021 aduce ineditul; pe langa aceste case de moda, au existat si cele in care acest material si-a urmat cursul firesc.

Una din principalele tendinte resort 2021 a fost denimul, in mod deosebit pentru anumite case de moda, care de obicei nu prea il promovau.
Chanel

Minimalism

Minimalismul este poate una din cele mai potrivite tendinte resort 2021 si nu numai, asta daca este sa facem referinta la aceasta perioada. Mai putin volum, nuante solide, nimic iesit din comun sau excentric.

Minimalismul este poate una din cele mai potrivite tendinte resort 2021
Prada

Forme noi

Multe dintre brandurile care s-au adaptat culorilor sau imprimeurilor, lasa formele sa vorbeasca in locul lor, astfel luand nastere una dintre cele mai surprinzatoare tendinte resort 2021. Au fost vazute si siluete obisnuite, avand inserate elemente de design “altfel”, fie ca vorbim de buzunare exagerate, maneci rotunjite, pantaloni in forma de baloane, totul pentru un LOOK unic.

Bottega Veneta

Imbracaminte lounge

Pantalonii de trening au un nou rol in acest sezon, fiind incadrati in principalele tendinte resort 2021. Si este un lucru logic la cum se prezinta moda acum, iar designerii s-au inspirat in crearea lor destul de mult din anii 2010, facand combinatii luxoase cu blazere si geci utilitare.

Pantalonii de trening au un nou rol in acest sezon, fiind incadrati in principalele tendinte resort 2021.
Nili Lotan

Tricotaje

O tendinta care nu surprinde, absolut normala daca stilul nostru de viata nu se schimba. Si cum in momentul de fata nici nu exista semne in acest sens, ne putem gandi la pulovere ca la un accesoriu vestimentar “must have” in tinutele noastre de zi cu zi. S-au remarcat asocieri confortabile intre tricotaje si materiale contrastante, denimul si matasea fiind printre ele.

Gabriela Hearst

Piese separate

Cam totul s-a redus acum la simplitate, iar tendintele resort 2021 exprima foarte bine acest lucru, multe branduri mari abordand un design mai simplu. Iar una din tendintele resort ale acestui an este reprezentata de combinatii din piese vestimentare, realizate in asa fel incat sa mearga purtate si in alte combinatii, chiar daca, la fel de “cuminti”.

Cam totul s-a redus acum la simplitate, iar tendintele resort 2021 exprima foarte bine acest lucru
Valentino

Conservatorism

Exista anumite piese vestimentare feminine, dominate de un anumit conservatorism si inscrise la “clasic”, fie ca vorbim de cardigan sau rochii camasa. O tendinta resort 2021 in care domina influentele anilor `60, pastelurile, camasile cu guler, tweed-ul si care a determinat mai multe case de moda mari sa isi schimbe optica in privinta propriului stil.

Versace

Croitorie

Una din cele mai importante si continue tendinte resort 2021 este croitoria, regasind-o de cateva sezoane in colectiile marilor nume din moda. Cu siguranta un avantaj major este practicitatea, piesele putand fi purtate atat ca un intreg cat si separate, iar daca sunt caracterizate si de simplitate, asa cum este cazul in aceasta perioada, sansele sa regasim aceasta tendinta si in anii viitori este garantata.

Una din cele mai importante si continue tendinte resort 2021 este croitori
Alberta Ferretti