Rocco Barocco – Un Avangardist Creativ si Stralucitor

Brand

Rocco Barocco – Un Avangardist Creativ si Stralucitor

37

Rocco Barocco s-a nascut in 1944 in Napoli si si-a petrecut copilaria alturi de cei opt frati in Insula Ischia.  Numele original a fost Gennaro Muscariello, dar l-a schimbat in mod oficial, deoarece considera ca nu este potrivit pentru moda. Cu tatal napolitan si mama originala din Pozzuoli, el si-a dezvoltat pasiunea pentru moda probabil in timp ce lucra de tanar in cadrul unui magazin de moda Filippo. Studiaza artele frumoase la Roma in cadrul Accademia delle Belle Arti, absolvind in 1962.
La inceputul anilor ’60 incepe sa lucreze pentru Patrick de Barentzen si Giles. In 1968 se alatura unui grup de designeri care doreau sa creeze colectii high fashion, dar Barocco renunta in 1974. Isi deschide propriul atelier de creatie in Roma, iar succesul si respectul pentre creatiile sale avantgardiste nu intarzie sa apara; mai mult decat atat, incepe sa castige popularitate si pe plan international.
In timpul anilor ’80, designerul italian incepe sa isi diversifice activitatea si incepe sa ceeeze si ready to wear, colectiile sale cuprinzand costume de barbati, haine supradimensionale, tricouri, accesorii variate din piele, manusi, umbrele si parfumuri.
Primul parfum ‘Roccobarocco’ pentru femei este lansat in 1987, doi ani mai tarziu lanseaza primul parfum pentru barbati Gold Jeans Cologne; alte parfumuri: Silver Jeans si Gold Jeans pentru femei in 1995, respectiv 1997, Mouse pentru femei in 2001 si Mouse Cologne pentru barbati in 2003.
Casa de Moda Barocco este situata in Roma la Piazza di Spagna numarul 81 si isi pastreaza si astazi linia exclusivista, modul sau de abordare a creatiilor fiind mereu pe gustul celor mai pretentiosi si bogati clienti. Foloseste mult culoarea neagra, combinatii de negru cu alb, efecte optice, dungi si acorda o foarte mare atentie detaliilor si designului fiecarei vestimentatii in parte, lucruri care il fac apreciat, iar creatiile sale dorite. Stilul Roccobarocco este creativ, stralucitor si avangardist, designerul considerand ca fiecare piesa vestimentara reprezinta o provocare in moda. Isi doreste mereu sa creeze ceva unic si extraordinar, de aici sentimentul de extravaganta si de lux care se regasesc in creatiile sale.
Designul este stralucitor, asimetric, distins, caracteristici completate de folosirea unor materiale ca satinul, casmirul sau folosirea insertiilor de aur pecum si a broderiilor. Detaliile si taieturile perfecte, stralucirea vestimentatiilor – indiferent ca se adreseaza barbatilor sau femeilor, fac din Rocco Barocco unul dintrei cei mai cautati si exclusivisti designeri din lume.
Dintre celebritatile care au purtat vestimentatiile designerului italian, putem enumera Ursula Andress, Claudia Cardinale, Laura Antonelli, Contesa Claretta Agusta, Liza Minelli.

Comments are off this post!