Rochia de seara

Rochia de seara este piesa vestimentara care se foloseste in cadrul unor evenimente speciale si se diferentiaza de cea de zi prin materialele si croiul ales.

Rochia de seara are istoria ei si porneste de la egipteni si ajunge in zilele noastre trecand prin diferite transformari. La inceputul aparitiei acestei piese vestimentare, ea a fost creata si folosita pentru a acoperi trupul dezgolit al femeilor. Primul model de rochie aparut avea lungimea pana la glezne si era confectionata din in.

Rochiile de seara isi au originea in secolul XV-lea odata cu afirmarea curtii Burgundiei si a conducatorului sau pasionat de moda, Philip cel bun. In acea perioada erau cunoscute ca fiind rochii de curte. In perioada Renascentista rochiile de seara aveau talia foarte inalta, dar putin timp mai tarziu aceasta a fost alungita intr-un mod nefiresc pana jos, creand corsete in forma de V. In secolul al XVIII-lea au fost implementate influente ale epocii baroce din Franta. Mai tarziu, cultura hindusa a creat rochia SARI, pe cand Grecia antica introduce in istoria rochiilor TUNICA, iar Evul Mediu aduce in prim plan, ROCHIA CU TRENA.

Prin rochia de seara se intelege o rochie lunga care se imbraca la evenimente formale sau ceremonii. Aceasta poate fi pana deasupra gleznei sau pana in pamant. Rochia de seara a fost considerate corespondentul feminin al smoking-ului.

Rochiile de seara sunt de mai multe feluri fiind clasificate dupa lungime, dupa culori sau dupa model.
  • Dupa lungime: rochii scurte sau mini, rochii pana la genunchi sau midi si rochii lungi – pana in pamant.
  • Dupa model: rochii mulate, rochii sirena, rochii cu trena, rochii largi, rochii tip A, rochii empire, rochii clos, rochii bodycon, rochii baby doll.
  • Dupa culori: Rochiile de culori pale pot fi catalogate ca fiind rochii romantice, iar cele in culori puternice pot fi catalogate ca fiind rochii indraznete, pe cand cele negre sunt catalogate ca fiind rochii clasice.

Rochia de seara este piesa vestimentara care se foloseste in cadrul unor evenimente speciale si se diferentiaza de cea de zi prin materialele si croiul ales. In general, pentru rochiile de seara se folosesc materiale fine precum dantela, catifea sau matase naturala.

O rochie de seara te face sa te simti mult mai eleganta si sigura pe atu-urile proprii. Aceasta poate sa puna in evidenta caracteristicile fizice ale fiecareia si sa ascunda micile imperfectiuni, desigur, asta daca stii sa iti alegi rochia in functie de conformatia corpului tau astfel incat sa il pui in evidenta cel mai bine.

In garderoba fiecarei femei sunt zeci de rochii de seara, care mai de care, dar cum bine stiti, trebuie sa fie si nelipsita rochie neagra care te poate salva in orice situatie indiferent de eveniment.

Poart-o cu atitudine!

Material realizat de Daniela Sala