Romanian Main Models si interviu cu Mihai Stefan

Stiri modelling

Romanian Main Models si interviu cu Mihai Stefan

368

Romanian Main Models (RMM) este o agentie de modelling noua pe piata romaneasca, care isi propune sa abordeze altfel acest domeniu, un domeniu destul de timid in Romania, comparativ cu evolutia altor domenii tangentiale. Si pentru a incepe un lucru nou cu o abordare profesionala, nu este nevoie decat de o singura persoana! Restul, vine de la sine! Ce-i drept, trebuie si ingredientul minune, care, in acest caz, nu lipseste: pasiune!
Mihai Stefan este un tanar pasionat de fotografie, de moda si de modelling, care isi doreste sa aiba un cuvant de spus in aceste domenii, iar inceputurile sunt mai mult decat promitatoare. Nu este usor sa faci anumite lucruri de la zero, nu este usor sa le faci singur, dar, viziunea si dorinta de abordare, atrage alte persoane, colaborari, toate impreuna, ducand la succes.
Despre fotografie, moda, modelling, stam de vorba cu Mihai Stefan – una din persoanele care sta in spatele agentiei de modelling Romanian Main Models si care, alaturi de asociata sa – Monica Rusu, vor sa dea o noua fata acestui domeniu si sa-l abordeze din alta perspectiva. Va invitam asadar in continuare, sa parcurgeti un dialog deschis, onest, in care veti face cunostinta cu Mihai si cu modul lui de a vedea lucrurile, veti intelege cum functioneaza agentia de modelling si veti admira o parte din fotografiile realizate de el si care ne insotesc in acest interviu.

Salut Mihai si bine ai venit in revista Famost! Ce a fost la tine mai intai: dragostea pentru fotografie sau pentru modelling?
Salut si bine v-am gasit! Prima a fost clar dragostea pentru fotografie. Dragostea pentru moda a venit putin mai tarziu.
Ce a stat la baza pasiunii de a fotografia? Ce te-a determinat sa te apuci de fotografie si de cand faci acest lucru?
Aceasta este o poveste destul de amuzanta. Eram elev in clasa a 5-a si verisoara mea isi facuse pozele de absolvirea liceului. In acea perioada erau “la moda” fotografiile facute in studio cu schimbare de fundal. Atunci am aflat ca se poate face acest lucru, asa ca am mers acasa, am descarcat un program de editare si cu ajutorul tutorialelor, am reusit sa imi fac si eu poze ca ale ei. Dupa asta, incepusem sa le cer prietenilor diferite poze pentru a le edita. Acest lucru s-a intamplat pana cand fotografiile pe care ei le aveau nu mai corespundeau ideilor mele, asa ca am fost nevoit sa incep sa fac singur fotografiile. Cam asa a inceput totul.
La baza pasiunii mele pentru fotografie, de cand eram mic si pana acum, a stat dragostea pentru frumos si bucuria de a vedea si ceilalti lumea prin ochii mei, prin intermediul muncii mele.
Catre ce tip de fotografie te indrepti in mod deosebit si de ce? Care sunt motivele?
Inca de la inceputurile mele in arta fotografiei, am fotografiat oameni. Pentru dezvoltarea mea profesionala, am decis ca ar fi bine sa incerc sa fac mai multe tipuri de fotografii. Am facut si fotografii de eveniment. Inca mai fac si acest gen de fotografie, insa, foarte rar. In urma “cautarilor” mele, am realiazat ca tipurile mele de fotografie favorite sunt: fotografia de moda, beauty si editorial. Ador sa am libertatea de a expune publicului larg, viziunea mea, intr-un mod cat mai creativ.
Faci si altceva in afara de fotografie si de a te ocupa de Romanian Main Models?
In ciuda faptului ca fotografia si agentia imi ocupa timpul in proportii de 90%, incerc sa imi fac timp si pentru mine. Incerc sa experimentez cat mai multe lucruri pentru a ma autodepasi, imi place sa petrec timp de calitate cu prietenii mei si familia … si nu in ultimul rand, sunt un fan al festivalurilor!
Se mai ocupa si altcineva de agentie? Colaborezi cu cineva sau esti singur?
Imi era destul de frica sa pornesc singur pe acest drum si din fericire, anul acesta am intalnit persoana mai mult decat potrivita cu care sa pot demara acest proiect. Asociata mea este Monica Rusu, ea este fost model cu o experienta de aproximativ 10 ani in acest domeniu, plus o vasta experienta in antreprenoriat. Si va spun sincer, nu puteam gasi un om care sa ma completeze mai bine decat o face ea.

Cum ti-a venit aceasta idee de a infiinta agentia de modelling Romanian Main Models (RMM)? Se simtea nevoia infiintarii unei astfel de agentii, este visul tau, ti-ai dorit sa faci ceva in aceasta privinta?
Imi doream de aproximativ doi ani sa deschid o agentie. Anul acesta am intalnit-o pe Monica care isi dorea si ea, astfel, am decis sa facem ceva in acest sens. Motivul ? Pura pasiune si independent de acest lucru, Ardealul are multi oameni frumosi atat la interior cat si la exterior, cu care merita sa lucrezi. Un alt motiv a fost amploarea pe care Cluj-Napoca a luat-o … daca a fost capitala tineretului, poate sa fie si capitala modei, nu?
Care sunt principiile sub care functioneaza agentia? Care este specificul ei?
Suntem o agentie cu o viziune si o abordare in favoarea dezvoltarii modelului. Nu percepem taxa de inscriere si nici pentru cursurile pe care le oferim. Ne dorim sa ne pregatim modelele la cele mai inalte standarde. Ulterior, ele sa fie trimise atat in tara, cat si in strainatate, la diverse joburi in domeniul modei.
Cum vezi tu modelling-ul din Romania la momentul actual?

Continuarea interviului o gasiti in revista Famost editia octombrie 2019 GRATUITA Aici!

Comments are off this post!