Romina Tota si colectia de debut Fight and Go

Romina Tota isi face debutul in lumea modei, lansandu-si prima colectie de creatii vestimentare, inspirandu-se din tinutele purtate de militarii din Primul si Al Doilea Razboi Mondial.
Material realizat de Daniela Sala

Romina Tota isi face debutul in lumea modei, lansandu-si prima colectie de creatii vestimentare, inspirandu-se din tinutele purtate de militarii din Primul si Al Doilea Razboi Mondial. Colectia “Fight and Go” isi are ca punct de plecare si inspiratie, uniformele militarilor din cele doua perioade zbuciumate.

Am decis sa abordez aceasta tema, deoarece am fost pasionata spre a o aprofunda inca din perioada liceului. M-am documentat atat in privinta razboiului, cat si a vestimentatiei in ceea ce ii priveste pe militari, reusind sa aduc in actualitate uniforma militarilor romani. Pornind de la uniforma militara, colectia mea evidentiaza personalitatea puternica feminina, prin gama cromatica, volume, materiale si mai ales prin broderia de camuflaj, care confera intregii colectii unicitate. Pe tot parcursul celor trei ani de facultate, am invatat si experimentat diferite tehnici decorative, dintre care am ales ca element definitoriu pentru colectia mea, tehnica broderiei pe care am realizat-o manual.

Tipologia colectie este pret-a-porter, fiind destinata tinerilor. Din punct de vedere compozitional, colectia pune accentul pe volumele simple, care accentueaza siluetele suple. Compozitional, piesele sunt construite pe linii clasice, pe care ulterior le-am modificat, adaugandu-le linii asimetrice si volume in zona umerilor.

ne marturiseste Romina Tota.

Intreaga colectie este unitara prin concept, prin modul de abordare a acestei teme de a reinterpreta uniforma militare, dar si a cromaticii rafinate. Din punct de vedere cromatic, intreaga colectie este redusa la 3 culori mate si anume verde olive, rosu inchis si bej. Colectia porneste de la jocul culorilor verde si rosu si se termina cu bej si verde. Materialele predominante sunt bumbacul si stofa din bumbac, iar ca materiale secundare, tricot din bumbac si jersey din fibre sintetice.

Intreaga colectie poate fi vizionata pe pagina de Facebook a creatoarei, Romina Tota.