Sa ne descoperim pe noi insine!

Sa ne descoperim pe noi insine pentru a deveni mai puternici in interior, pentru a deveni mai buni pentru noi, pentru cei apropiati noua, pentru comunitate!

Sa ne descoperim pe noi insine pentru a deveni mai puternici in interior, pentru a deveni mai buni pentru noi, pentru cei apropiati noua, pentru comunitate!

Inainte de toate, trebuie sa constientizam ca toti suntem fiinte culturale, destepte sau sofisticate, in pofida educatiei sau a veniturilor; mai mult, in ziua de astazi, de la femei se asteapta sa fie masini care poarta de grija, de aceea trebuie ajustata atitudinea. Atitudinea este prezenta atat acasa cat si la locul de munca, iar in aceasta perioada dificila, grija este cheia supravieturii individuale si colective. Iar femeile trebuie sa treaca de la grija compulsiva la grija constienta. Grija constienta este o alegere, aceea de a avea grija si de a construi o comunitate sanatoasa si bine definita in jurul propriei persoane.

Inainte de toate, pentru a reusi sa ne descoperim pe noi insine este important sa avem incredere si sa fim increzatori in propriile forte. Iar pentru a deveni si mai bun in aceste aspecte, trebuie sa ai grija de corp si sa fii mandru de acest lucru. Iubeste-ti corpul si foloseste-l pentru a te imputernici in cele mai diverse moduri. Oamenii recunosc instinctiv un om increzator in propriile forte si prin intermediul limbajului corpului.

Chiar daca anumite lucruri pot fi puse la indoiala, un lucru este cert in zilele noastre: ii analizam pe cei din jur prin prisma limbajului corpului. Cand suntem fericiti si increzatori, stam drept, avem o pozitie demna, iar cand sunt suparati sau afectati de ceva, lasam umerii in jos.

Femeile sunt conditionate social sa fie dragute si placute, doar ca nimeni nu tine o evidenta contabila; iar emotiile neexprimate duc la depresie si la o viata sufocanta si deprimanta. Frica si durerea sunt emotii puternice si apar la fiecare dintre noi. La fel ca in aceasta perioada de criza, cand exista un sentiment persistent al pierderii individuale si colective deopotriva, este important sa existe sentimente de compasiune atat pentru tine, cat si pentru cei din jur. Trebuie sa fim in stare sa ne intrebam de prezenta emotiilor puternice si a informatiilor pe care acestea le poarta, pentru a folosi aceste informatii in luarea unor masuri pozitive.

Una dintre cele mai puternice invataturi este aceea de a-ti construi incredere in ceea ce spui, in inteligenta ta, in increderea ta. A-ti exprima vocea este o practica: la fel cum exersezi cu orice alt muschi, asa trebuie sa exersezi si cu coardele vocale. Foloseste acest lucru pentru a-ti intari muschii vocali!
Trebuie sa avem curajul sa ne adresam intrebari, sa ne implicam in conversatii, sa dezbatem, sa rationam, sa fim logici. Si chiar daca in anumite momente iti este frica, pregateste-te inainte si nu ceda in fata gandurilor invizibile! Fii stapanul propriei puteri, fii stapanul propriei voci!

Pe masura ce incercam si facem tot posibilul sa traim avand un sens in aceasta perioada, trebuie sa fim conectati cu ceilalti si sa-i ajutam si pe altii sa isi poata extinde sentimentul de bunastare. Acest lucru ajuta la stimularea sistemului imunitar si la distragerea vizavi de obsesia personala, in anumite cazuri. In momente dificile, putem crea comunitati iubitoare si de sprijin, prin cresterea increderii in cei din jur si crescand odata cu ei.