Sanatate si stare de spirit

Sanatate

Sanatate si stare de spirit

29

dieta si bronzul

O dieta bogata in carotenoide – oxidanti care se gasesc in fructe si vegetale, da pielii un aspect care seamana cu bronzul. Un studiu mai recent a aratat ca acest bronz, este perceput ca fiind mult mai atractiv comparativ cu bronzul obtinut de la soare; voluntarii au vazut imagini cu chipuri caucaziene modificate digital, pe baza nuantelor pielii, unele cu bronz de la expunerea solara, altele pe baza de dieta. Au fost preferate aproximativ 86% din fotografiile care aveau nuanta asemanatoare dietei.
Consumul timp de aproximativ 4 ani de portii suplimentare de alimente bogate in carotenoide (morcovi, caise, rosii, cartofi dulci, vegetale de culoare verde inchis) timp de sase saptamani, este suficient pentru a schimba nuanta pielii, conform cercetarilor.

iubirea si nivelul de zahar din sange

Ganditul la partener – in mod romantic – ridica nivelul zaharului in sange, sugereaza un studiu referitor la relatiile intre oameni. Participantii nu au mancat timp de trei ore – pentru a reduce nivelul de zahar din sange, iar cand au fost intrebati despre partener (nu amic!), acestora le-a crescut nivelul de zahar, alaturi de o stare de bine. Aceste rezultate au fost comparate cu altele – provenite de la consumul alimentelor dulci, observandu-se multe asemanari.
Acest efect, ar putea promova sanatatea din moment ce, emotiile pozitive au dovedit ca imbunatatesc sistemul imunitar, conform altor studii.

procrastrinarea

De ce persoanele care prin comportament se incadreaza la procrastinare, amana sa faca lucrurile chiar daca stiu ca vor regreta mai tarziu?

Cercetarile au aratat ca este prioritizata starea de bine pe care o da o actiune pe termen scurt, in detrimentul realizarilor pe termen lung. De asemenea, aceste persoane, au o putere de absorbtie mult mai mare decat in mod obisnuit, a activitatilor de petrecere a timpului liber (a asculta muzica), anxietatii si comportamentului de a fi absent. Ei se cufunda in activitati ca jocuri, cumparaturi online, viseaza cu ochii deschis si astea pentru a se distrage de la activitatile pe care trebuie sa le faca; astfel, ei pierd evidenta timpului si a prioritatilor. Aceste persoane devin motivate sa termine un proiect, cand isi imaginezza sentimentele pozitive pe care le vor resimti cand acesta va fi gata.

Comments are off this post!