Secrete …

Stil de viata

Secrete …

42

Oare trebuie sa tii un secret? Este bine sa fii deschis? Sa tratezi situatia detasat, sa te faci ca nu s-a intamplat nimic?


Despre bani

Daca esti in situatia in care ai datorii uriase: spui ceva sau nu?
Pentru clarificarea situatiei si pentru a nu fi generate probleme ulterior, expertii sugereaza ca cea mai buna miscare este sa-i spui partenerului de viata despre acest lucru. In momentul in care ai intrat in datorii, acest lucru ii afecteaza pe amandoi. Si cu cat spui mai repede acest lucru, cu atat este mai bine!
Nu exista o anumita limita de bani, pentru care este bine sa pastrezi sau nu, un secret! Vorbeste cu partenerul, explica-i ca trebuiesc facute anumite sacrificii financiare, pentru a-i castiga increderea; discutiile trebuie sa fie deschise, pentru a nu exista nicio urma de indoiala si pentru a explora toate posibilitatile. Mai mult, nu trebuie sa-ti fie jena sa spui ca ai nevoie de ajutorul sau, pentru a clarifica si solutiona aceasta situatie a banilor.

Intr-o astfel de situatie, transparenta este o necesitate, de aceea trebuiesc spuse si aratate actele bancare, planuri de recuperare si rambursare. Vorbeste despre planurile financiare pe termen lung, despre scopurile in viata – intemeierea unei familii, achizitionarea unei case si cum le puteti realiza impreuna. E o discutie cam grea pentru un weekend, dar veti vedea ca se merita: partenerul va capata incredere in voi, veti avea scopuri impreuna si veti face planuri pentru lucruri frumoase.

 

Despre munca

Daca ai stricat un proiect, ar trebui sa nu sa vorbesti despre acest lucru? Cu siguranta trebuie spus acest lucru, mai ales ca acest fapt poate afecta firma la care lucrezi. Daca esti in situatia in care ai trimis date gresite, sau ai trimis anumite acte altui destinatar, sau o anumita prognoza financiara este gresita, astfel de lucruri trebuiesc spuse si rezolvate imediat!
Oricare ar fi problemele si oricat de dificile ar parea la o prima vedere, trebuie sa te descurci si sa-ti repari greseala; trebuie sa faci mai mult decat o simpla scuza si sa cauti diverse cai pentru a rezolva problema! Apoi, mergi la sef si treci la subiect repede, nu da tarcoale! Ii spui ca ai facut o greseala si ai cateva idei pentru a o solutiona; este vital sa iti asumi intreaga responsabilitate, deoarece – pe langa faptul ca este un lucru sanatos, este o tactica de lider, care construieste incredere si relatii.
Situatia trebuie sa respire, seful insusi avand nevoie de cateva momente pentru a reactiona si cantari situatia. Problema ta, este sa te faci ascultat si sa afirmi clar ca ai deja solutii pentru rezolvare. Din momentul in care lucrurile s-au clarificat, multumeste-le superiorilor pentru intelegere, fa-i sa inteleaga ca a fost o eroare unica si multumeste-le ca iti permite sa dovedesti ca te descurci. In cele din urma, daca ai cadrul adecvat, aceasta onestitate se poate intoarce catre tine ca un mare plus.

 

Despre dragoste

Daca ti-ai inselat partenerul, esti in fata unei probleme serioase. Daca a fost o singura data, o ‘greseala’ sau ai cazut tentatiei din diverse motive, ai putea sa nu spui nimic. Dar, daca este o problema recurenta, atunci trebuiesc gasite remedii pentru ca aceasta problema sa poata fi tratata.
Trebuie sa te descurci in aceasta situatie si este ideal ca acest lucru sa i-l spui partenerului in casa, pentru a-i da posibilitatea sa se exprime in totalitate. Trebuie sa fii direct, dar sensibil, si oricum ai spune-o, este un lucru dureros. De multe ori, sunt cerute detalii dureroase, asa ca, fii pregatit sa spui exact ce vor sa auda; trebuie sa reconstruiesti increderea, care se bazeaza pe onestitate.
Un alt pas in tot acest demers, este acela de a incheia definitiv orice relatie cu persoana cu care ai inselat, apoi, fa-ti viata deschisa, intocmai ca o carte. Poate doresti sau consideri necesar sa ii oferiti parolele online, ceea ce e foarte ok si fair play dupa o astfel de situatie. Pe de alta parte, daca simti ca lucrurile nu se rezolva de la sine sau merg foarte greu, este indicata o vizita la un terapeut, vizita pe care trebuie sa o faceti impreuna.

 

Comments are off this post!