Semintele de dovleac, floarea soarelui, chia … sunt atat de bune?

Sanatate

Semintele de dovleac, floarea soarelui, chia … sunt atat de bune?

9

Nu va luati dupa dimensiunea lor, pentru ca, aceste mici seminte contin un amestec puternic de grasimi, proteine, fibre, vitamine, minerale. Hadeti sa vedem prin ce anume se diferentiaza fiecare in parte!

  • Semintele de in intra la categoria superaliment, deoarece, este plin cu fibre, cu lignani – responsabili cu reducerea nivelului de colesterol, grasimi omega 3. Poate fi consumat cu iaurt si incercati sa-l cumparati cat mai neprocesat, pentru a avea parte de toate substantele nutritive. 1 lingura contine 37 calorii, 3 g grasime, 1 g proteine, 2 g carbohidrati, 2 g fibra.
  • Semintele de dovleac reprezinta o buna sursa de magneziu, o lingura avand la fel de multa ca o intreaga banana, un mineral in care multi oameni nu au indeajuns si care ajuta in mod special la scaderea riscurilor bolilor de inima, accidente vasculare cerebrale, diabet. 1 lingura contine 45 calori, 4 g grasime, 2,5 g proteine, 1 g carbohidrati, 5 g fibre.
  • Semintele de chia contin fibre solubile care se umfla in intestin si iti creeaza senzatia de satietate, tinandu-te la distanta de mancarea nesanatoasa. Ele sunt destul de crocante, apoi, daca sunt folosite cu lichide (iaurt) devin gelatinoase. 1 lingura contine 60 calorii, 4,5 g grasime, 3 g proteine, 5 g carbohidrati, 5 g fibra.
  • Semintele de floarea soarelui reprezinta o foarte buna sursa de vitamina E, o lingura din aceste seminte oferindu-ne o optime din nevoia zilnica. Daca nu sunt prajite, aceste seminte ne pot oferi si mai multe beneficii. 1 lingura are 51 calorii, 4,5 g grasime, 2 g proteine, 2 g carbohidrati, 1 g fibre.
  • Semintele de canepa au gustul asemanator cu cel al nucilor si sunt o bogata sursa de proteine si omega 3. Se consuma in diverse pireuri sau in combinatie cu cereale. 1 lingura: 57 calorii, 4 g grasime, 3 g proteine, 1 g carbohidrati, 1 g fibra.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *