Sfaturi

HomeSfaturiTimpul Isi Pune Amprenta Asupra Noastra! Cum Intarziem Acest Lucru?
Timpul Isi Pune Amprenta Asupra Noastra! Cum Intarziem Acest Lucru?

Timpul Isi Pune Amprenta Asupra Noastra! Cum Intarziem Acest Lucru?

Trecerea timpului aduce de la o anumita varsta si primele semne ale imbatranirii, fie ca vorbim de primele fire de par albe, riduri sau cearcane mai accentuate. Impreuna cu stresul cotidian si alte probleme survenite in timp, acest proces incepe sa ne ingrijoreze si sa ne faca sa ne gandim cum putem face sa-l intarziem.
Iata ce ar trebui sa stim si ce putem face in aceasta privinta.
–    Densitatea oaselor se formeaza mai repede pana in primii 30 de ani de viata, astfel ca este indicat ca pana la aceasta varsta sa se asimileze cat mai mult calciu. Dieta bogata in produsele lactate (din ele se absoarbe cel mai bine calciul) trebuie sa aiba continuitate si dupa aceasta varsta. De retinut ca la femei, oasele isi pierd din densitate dupa menopauza.
–    Pentru cei care conduc masinile, se va vedea o diferenta semnificativa a imbatranirii pe partea stanga a fetei ca urmare a expunerii mai accentuate la soare. Pentru a preveni acest lucru, trebuie sa va protejati fata in timp ce conduceti
–    Uscarea pielii si accentuarea ridurilor reprezinta consecinta expunerii solare, de aceea este indicat sa consumati legume si fructe bogate in vitamina A: cartofi dulci, spanac, morcovi, pepene verde, mango. Textura pielii poate fi imbunatatita si prin folosirea produselor pe baza de colagen, retinol si multor altor creme care netezesc liniile pielii si ii dau un aspect si o culoare sanatoasa.
–    O data cu imbatranirea fizica, apare si imbatranirea creierului. Pentru a intarzia acest proces este indicat consumul unor suplimente care sa contina Omega-3, care se pare ca reduce si probabilitatea de a dezvolta Alzheimer. Pentru a preveni imbatranirea creierului, este indicat de asemenea sa il antrenam cu diverse activitati intelectuale, implicari sociale si in general, cu orice tip de activitate care il solicita.
–    Consumul de cafea si sucuri trebuie redus, ei fiind marii dusmani ai parului. Aciditatea din cafea consuma calciul, provocand o anumita roseata la suprafata pielii. Este recomandat pentru o intretinere buna a parului consumul de apa.
–    Imbatranirea este grabita si de consumul grasimilor saturate, fainii albe, zaharului din carnea rosie si a altor alimente procesate. Tesutul adipos – de pe burta si triceps in general, declanseaza si alte organe pentru a imbatrani prematur. O alimentatie sanatoasa inseamna o viata mai lunga, iar voi veti arata mai tineri.
–    Toate procesele noastre interne sunt afectate de stresul zilnic. Pentru a evita si a resimti cat mai putin stresul, trebuie sa avem 6-8 ore dormite pe noapte, sa facem exercitii fizice si sa ne antrenam creierul pentru eliminarea factorilor de imbatranire.

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»