Nu Imi Place Sa Fac Sport, dar Vreau Sa Fiu In Forma!

Sfaturi

Nu Imi Place Sa Fac Sport, dar Vreau Sa Fiu In Forma!

21

Ai un regim alimentar pe care il respecti si cu care te simti foarte bine, dar nu iti place sa faci sport! Esti multumit(a) de greutatea pe care o ai, dar te gandesti si cat timp o vei putea mentine. Te abtii sa mananci ce iti place si totusi ti-e frica de o crestere in greutate! Cum putem fi in forma cu un efort minim?
–    Evitati statul in exces la calculator si televizor, indiferent ca stati pe scaun sau in pat! Umpleti-va timpul cu ceva care sa necesite miscare: spalatul vaselor, curatenie prin dulap, in general, orice presupune un efort fizic in care sa fie antrenate cat mai multe parti ale corpului
–    Daca intr-adevar nu aveti nicio tangenta cu sala de sport, o puteti inlocui cu mersul pe jos pana la un magazin in detrimentul masinii; aceeasi situatie si in cazul urcatului pe scari si renuntatul la lift. Incercati sa gasiti cat mai multe metode pentru a face miscare!
–    In momentul in care ai terminat un meniu de fast food, sa fii sigur ca ai asimilat toate caloriile necesare intr-o singura zi, in majoritate grasimi, lucru deloc imbucurator. Acest tip de masa ar trebui pe cat posibil limitata, daca nu si eliminata. In cazul in care esti un consumator perseverent de fast food si nu poti/nu vrei sa renunti, incepe prin a strange bani pentru o garderoba XXL!
–    Daca te gandesti sa elimini fast food-ul, atunci trebuie sa elimini si sucurile! Toate substantele chimice, multe dintre ele asa zise “naturale” nu fac altceva decat sa contribuie la cresterea in greutate! Incearca ceva mai simplu, sanatos si ieftin: apa!
–    Sa presupunem ca acum ai greutatea pe care ti-ai dorit-o, asta in urma unui regim alimentar mai mult sau mai putin drastic! Nu crezi ca ar fi mai bine ca portiile tale de mancare sa fie mai reduse, pentru a nu o lua de la capat? O cunoastere a continutului de calorii a alimentelor mancate zilnic, pare o solutie accesibila.
–    In timpul zilei, renuntati la cele trei mese pe zi pentru a lua cinci … mai mici! Consumati legume si/sau fructe proaspete in timpul acestor mese, alternati-le cu cereale integrale pentru fibrele continute si veti avea parte de energia de care avem toti nevoie!
–    Daca tineti un regim alimentar care simtiti ca functioneza, incercati un experiment: fotografiati-va cat mai aproape de ziua in care incepeti dieta, apoi faceti acest lucru regulat la 2-3 saptamani! In momentul in care ati atins greutatea ideala, tineti aproape fotografiile facute astfel, pentru a va aminti eforturile facute, timpul alocat dietei respective si faptul ca nu vreti sa mai fiti cele din fotografie
Pentru a fi in forma si a avea o greutate ideala, trebuie sa ai un anumit mod de viata impus in primul rand de tine, apoi intervin factorii secundari. Daca ai ajuns la greutatea ideala, inseamna ca esti o persoana ambitioasa si inarmata cu multa rabdare. Cu toate astea, modul cum arati a presupus sacrificii pe multe planuri, de aceea este o idee buna sa incerci sa pastrezi ce ai obtinut!

Comments are off this post!