Sfaturi

HomeSfaturiAlimentatia Sanatoasa – Cheia Succesului In Mentinerea Greutatii!
Alimentatia Sanatoasa – Cheia Succesului In Mentinerea Greutatii!

Alimentatia Sanatoasa – Cheia Succesului In Mentinerea Greutatii!

Cheia scaderii in greutate este mentinerea unui regim alimentar sanatos. Foarte multi fac greseala sa creada ca simpla miscarea este de ajuns pentru a arde caloriile si ca pot manca absolut orice fara nicio consecinta. Este o capcana in care toti am cazut de multe ori, dar in urma unei informari corecte, putem adauga, scoate sau inlocui alimentele din dieta zilnica.
Cititi si luati in considerare ce este scris in cartile destinate alimentatiei si dietelor, pentru a vedea ce trebuie sa consumati si ce nu, in ce proportie, cate calorii contine o anumita cantitate dintr-un aliment, samd: veti fi surprinsi cate alimente din meniul zilnic pot fi nesanatoase! Veti avea doar de castigat daca veti reduce cantitatea de sucuri, fast – food, paine. Majoritatea nutritionistilor si specialistilor recomanda eliminarea totala a acestora, insa nu este nicio problema daca aceste alimente nesanatoase sunt consumate sporadic. Sanatatea noastra este consecinta stilului de viata zilnic si nu sta intr-o pizza consumata o data la o saptamana.
O alta greseala comuna este aceea ca refuzam sa mancam atunci cand ne este foame sau nu mancam destul: credem ca aceasta ar fi cheia succesului pentru scaderea sau mentinerea in greutate! Chiar daca in mod traditional cina este cea mai copioasa dintre mesele zilei, s-a dovedit in decursul timpului ca atunci cand mananci indeajuns mai devreme in decursul unei zile, ai tendinta de a manca mai putin spre seara. Indicat este sa respecti cele trei mese zilnice, cu mici gustari intre ele.
Evitarea alimentelor nesanatoase este mult mai usoara decat pare. Tentatii ale acestora exista oriunde, incercati evitarea lor cat mai mult posibil. Daca sunteti mare iubitor de dulciuri, inlocuiti-le cu fructe si veti avea de castigat atat la sanatate cat si la bani; este mult mai sanatos sa mananci o cantitate mare de fructe decat mai multe prajituri!
Chiar daca alimentatia zilnica este sanatoasa, consumul unei cantitati mari la cina nu este de preferat! Evitati de asemenea rontaitul la televizor sau in fata calculatorului, atentia asupra acestora duce la o supraalimentare pe care nu o putem constientiza in timp real!
Organismul uman este adaptabil multor situatii si schimbari, iar alimentatia corespunzatoare este un plus pentru sanatatea noastra. Organizati-va noul regim alimentar treptat pentru a nu simti nevoia acuta de consum a anumitor alimente, pentru a nu avea senzatii de infometare, dureri de cap sau stomac, etc. Incercati, indiferent de anii care trec sa va mentinti greutatea, daca aceasta este una normal si conforma cu varsta, sexul si modul de viata. Daca incepeti o dieta, faceti acest lucru discret, pentru a evita discutii inutile, comentarii negative sau pur si simplu sa nu va simtiti judecati de cei din jur.

Tags:

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»