Sfaturi pentru o viata mai buna

Stil de viata

Sfaturi pentru o viata mai buna

71

Meditatie timp de 5 minute

1. Stati cu spatele drept, picioarele pe podea si mainile in poala!
2. Inchideti ochii sau lasati-i in jos si respirati natural!
3. Daca gandurile voastre umbla, spuneti usor “gandire” in mintea voastra si apoi, intoarceti-va incet atentia catre respiratie!
4. Cand se scurg cele 5 minute, constientizati modul in care va simtiti! Incercati sa aveti acelasi sentiment pe parcursul intregii zile!

Mai mult timp in sauna

Petrecerea a cat mai mult timp in sauna, ar putea reduce riscul deceselor premature! Un studiu efectuat pe un numar de aproximativ 2500 de barbati de varsta a doua, a demonstrat ca cei care au facut sauna de la 4 la 7 sesiuni saptamanale, au sanse sa dezvolte cu 50% mai putin boli cardiovasculare. Cu cat sesiunile sunt mai lungi (pana la 30 de minute), cu atat mai bine. Beneficiile sunt aceleasi si in cazul femeilor, dar trebuie retinut faptul ca nu exista nicio legatura cu eliminarea toxinelor prin intermediul transpiratiei.

sfaturi-pentru-o-viata-mai-buna-sauna

Sanatate de la animale

Ne hranim animalele de companie, le plimbam, ii spalam, ii imbracam cat mai amuzant, dar ce primim in schimb? Mai mult sanatate! Potrivit unui studiu publicat in Science, privitul in ochii unui caine, creste exitocina – hormon care creeaza sentimente de apropiere intre caine si stapani, acest lucru ducand la reducerea riscului de aparitie a bolilor de inima si revigorarea sistemului imunitar. Priviti in ochi animalutele timp de 2 minute, pentru a beneficia de o viata mai sanatoasa!

sfaturi-pentru-o-viata-mai-buna-animale-de-casa

Poarta ochelari de soare!

1 din 4 adulti poarta rar sau deloc ochelari de soare, conform unui studiu Vision Council. Chiar daca vara a trecut, razele UV actioneza, cu precadere in intervalele orare 8-10 si 14-16; aceste raze – indiferent de sezon, duc la cataracta si degenerescenta maculara!

sfaturi-pentru-o-viata-mai-buna-ochelari-de-soare

Mai multe imbratisari, mai putine boli!

Cu cat veti avea mai multe imbratisari, cu atat mai putin boli veti avea! Conform unui studiu publicat in  Psychological Science, imbratisarile sunt percepute ca o forma de suport social, ceea ce inseamna ca organismul reactioneaza pozitiv la oamenii din jur la convingerea ca acestia au grija de bunastarea voastra. Suportul social mai mare este direct legat de o sanatate mintala si fizica mai buna, efectul imbratisarilor fiind considerat “responabil” pentru o treime din efectul protector.  Acum, aveti nevoie de mai multe motive pentru a-i imbratisa pe cei dragi?

sanatate-din-imbratisari

Comments are off this post!