Slabire cu ajutorul datelor genetice individuale

Sanatate

Slabire cu ajutorul datelor genetice individuale

30

Expertii in sanatate prezic faptul ca urmatorul mare pas in ajutarea persoanelor supraponderate sa slabeasca, va folosi datele genetice individuale pentru a personaliza dietele si planurile pentru activitatile fizice. Un raport recent privind genetica si pierderea greutatii in Obesity, identifica cum informatiile genetice si datele colectate vor putea fi folosite in curand in cercetare si programe de pierdere a greutatii.

Este previzionat ca in aproximativ cinci ani, persoanele sa poate folosi aceasta combinatie dintre genetica, obiceiuri si alte date sofisticate pentru a avea parte de tratamente de slabire individuale.
Exista posibilitatea de asemenea, ca in viitor, pacientii sa poata sa prezinte mostre de saliva pentru secventierea genelor, folosind in acelasi timp, senzori automati pentru a colecta informatii despre mediul in care traiesc, activitate, diete si nivelul de stres. Un algoritm dintr-un calculator, va putea prelua aceasta informatie si o va putea furniza pacientilor cu recomandari specifice pentru a atinge greutatea de care au nevoie.
Multiplele cercetari au aratat ca aproximativ jumatate din variatia indicelui de masa corporala a oamenilor sunt atribuite factorilor genetici, in timp ce restul, se datoreaza factorilor de mediu, dieta, exercitii fizice. De exemplu, in functia de constructia fiecaruia, o persoana ar avea nevoie sa faca exercitii fizice de o intensitate mai mica pentru a scadea in greutate, comparativ cu alta persoana.

Pana astazi, s-au facut pasi mari pentru a intelege ceea ne determina sa mancam, cum se formeza celulele de grasime si cum functioneaza metabolismul inainte si dupa obezitate. Iar acum, poate fi un moment important, pentru ca toate aceste date sa fie prelucrate, pentru o eficienta naturala care sa ajute persoanele.

Comments are off this post!