Social Act Theatre-a doua editie “Butterfly Effect ITF”

Media

Social Act Theatre-a doua editie “Butterfly Effect ITF”

31

Social Act Theatre si Teatrul Muzical „Nae Leonard, cu sprijinul Primariei Municipiului Galati organizeaza a doua editie a Festivalului de Teatru IndependentButterfly Effect ITF”.

Invitam trupele de teatru independent din toata tara sa se inscrie la selectie!

Festivalul de Teatru IndependentButterfly Effect ITF” se va desfasura in perioada 5-11 septembrie 2016 la Galati. Initiat de Social Act Theatre, Festivalul urmareste sa promoveze principiile sanatoase intr-o societate confuza prin familiarizarea publicului cu initiativele independente care pot genera un efect benefic direct sau recurent in societate.

Trupa noastra isi propune sa promoveze conceptul de social awareness prin realizarea unor spectacole sau evenimente teatrale puternice care sa ofere si solutii la problemele dezbatute, fie ca este vorba despre adoptarea unui caine maidanez, cum este cazul productiei Doggystyle (primul nostru proiect care a vazut lumina rampei), fie ca este vorba despre modificari la nivelul constiintei celor care ne sunt spectatori, si nu numai”

afirma Florin Toma, vicepresedintele SAT.

„Trupa de teatru independent Social Act Theatre a luat nastere ca un proiect de grup, al unor artisti angajati in teatre de stat, dornici sa depaseasca barierele teatrului clasic si sa experimenteze noi metode de exprimare artistica. Vorbim aici de spatii de spectacol neconventionale, un limbaj scenic actual si, in special, teme desprinse din prezent. Ne lovim zilnic, in familie si in societate, de probleme si atitudini despre care astazi se vorbeste prea putin in teatru, desi teatrul este, in esenta, un subtil instrument de educare, un agent viu al schimbarii. Festivalul ii ofera teatrului independent sansa sa releve puterea acestei arte”

declara Radu Horghidan, presedinte Social Act Theatre.

Trupele de teatru independent din Romania sunt invitate sa se inscrie la Festivalul de Teatru IndependentButterfly Effect ITF” de la Galati, trimitand inregistrari ale spectacolelor la adresa festival@socialact.ro pana la data de 7 august 2016.

Butterfly-Effect-ITF-Social-Act-Theatre

Pentru a fi selectate la Festivalul de Teatru IndependentButterfly Effect ITF”, spectacolele trebuie sa indeplineasca cel putin unul dintre urmatoarele criterii:

  1. sa fie puternic ancorate in realitatea contemporana
  2. sa abordeze problematici specifice realitatii romanesti, interogand si constientizand efectele concrete pe care acestea le au la nivelul individului sau comunitatii
  3. sa aiba ca punct de plecare in realizarea spectacolului texte de teatru contemporan
  4. sa fie spectacole de teatru comunitar, documentar, politic, participativ, experimental sau manifest, care contin elemente de performance sau happening
  5. sa propuna o miza estetica si mize sociale, comunitare, economice sau politice, urmarind dezvoltarea individului in societate, dezvoltarea comunitatii sau promovarea de schimbari legislative sau de valori umane si sociale sanatoase
  6. sa graviteze in jurul unor probleme specifice categoriilor sau grupurilor sociale care necesita o mai mare atentie din partea creatorilor de teatru, a autoritatilor si a intregii comunitati.

Festivalul de Teatru IndependentButterfly Effect ITF” este organizat de trupa Social Act Theatre, Teatrul Muzical Nae Leonard si finantat de Primaria Municipiului Galati. Pentru a fi la curent cu noutatile legate de Festival, va invitam sa vizitati pagina de internet a trupei – www.socialact.ro sau sa urmariti pagina de Facebook https://www.facebook.com/FestivalButterflyEffectITF.

Despre Social Act Theatre
Social Act Theatre este prima trupa profesionista de teatru independent din Galati si una dintre putinele din estul Romaniei. Organizatia a luat fiinta in octombrie 2013 si functioneaza ca asociatie cu sediul in Galati. Trupa a fost fondata de un grup tanar si dinamic de actori, regizori, coregrafi si specialisti PR, oameni pasionati de profesiile lor, avand etica muncii si promovand implicarea civica.


Social-Act-Theatre

Spectacole

De la infiintare si pana in prezent, Social Act Theatre si membrii sai au creat si jucat patru spectacole de teatru, care s-au jucat in fata a mii de spectatori din Galati si din marile orase ale Romaniei:
“Doggystyle”, text: Radu Horghidan; regie: Radu Horghidan si Florin Toma; distributie: Vlad Ajder, Petronela Buda, Radu Horghidan, Florin Toma; premiera: noiembrie 2013, gen: teatru social; productie: Social Act Theatre;
“I’M PRO SHOW”, distributie: Radu Horghidan, Oana Mogos, Florin Toma, Vlad Ajder, Razvan Clopotel, Stefan Aleksandru Forir; premiera: aprilie 2014; gen: teatru de improvizatie; productie: Social Act Theatre;
“Act Like School”, text si regie: Radu Horghidan; distributie: Vlad Ajder, Elena Anghel, Florin Toma; premiera: aprilie 2015; gen: teatru educational; productie: Centrul pentru Jurnalism Independent Bucuresti;
“Geniul crimei”, text: George F. Walker, regie: Vlad Ajder si Radu Horghidan; distributie: Razvan Clopotel, Stefan Aleksandru Forir, Elena Ghinea; Oana Mogos, Ion Moldoveanu; premiera: decembrie 2015; gen: teatru contemporan; productie: Social Act Theatre.

Info&Foto: comunicat de presa Social Act Theatre

Comments are off this post!