Solutii anticelulita

Frumusete

Solutii anticelulita

32

Despre celulita, un lucru este sigur: nu face discriminari si nimic nu poate preveni aparitia ei, un procent de aproximativ 90% dintre femei avand aceasta problema.

Ce este celulita de fapt? Celulita apare cand mici ‘picaturi’ de grasime sunt prinse imediat sub tesutul fibros al pielii. Pielea umana are trei straturi de piele: epiderma, derma si tesutul subcutanat, depunerea grasimilor sub straturi, cauzand aparitia celulitei. Sunt atasamente fibroase care formeaza anumite incretituri pe suprafata pielii, in cazul unor dereglari hormonale sau atunci cand iei in greutate.

► Retentia de apa in tesuturi este una dintre principalele cauze, iar masajele efectuate in acest sens, au rolul de a scurge apa acumulata in pungulitele de piele din tesutul extracelular. Un masaj riguros creste fluxul de sange, indicat fiind drenajul limfactic. Pentru coapse, atentia trebuie concentrata de la genunchi in sus, pana la abdomen. Astfel de masaje, trebuiesc facute cel putin o data pe saptamana, pentru a se vedea rezultatele.
Ce trebuie sa retii? Masajul reduce vizibilitatea celulitei, dar trebuie facuta o vizita saptamanala, in caz contrar, aspectul va reaparea.

► Dispozitivele aprobate care folosesc radiofrecventa, stimuleaza colagenul si incalzeste stratul adipos gras de sub piele, care creste circulatia sangelui. Exista diferite tipuri de astfel de aparate si pot fi folosite in functie de necesitatile individuale. In final, folosirea radiofrecventei este urmata de masaj, aspiratie sau vibratii, excesul de lichid si grasime fiind eliminat prin urina. Aceasta metoda, descompune grasimea de sub piele, dand in acelasi timp un aspect mai fin, intinerind pielea.
Ce trebuie sa retii? Vei vedea rezultatele aproape imediat, fara vanatai, dar pentru un rezultat complet, trebuie sa repeti procedurile timp de 1-2 luni, de doua ori pe saptamana. De asemenea, este indicat ulterior, un tratament de intretinere la cateva luni.

[trendmag_alert class=”alert alert-warning alert-dismissable fade in”]Celulita afecteza 90% dintre femei, comparativ cu 10% dintre barbati![/trendmag_alert]

► Exista multe studii care au demonstrat ca aplicarea pe piele a unor creme care au compozitia lor cafeina, este absorbita foarte bine si profund de piele. De aceea este foarte importanta compozitia unei creme, in cazul de fata, reducand acele santulete inestetice. Folosirea acestui tip de crema, este indicata a se face in urma consultarii cu un medic dermatologist, pentru cele mai bune rezultate.
Ce trebuie sa retii? Folosirea unei astfel de creme, reduce adanciturile, dar trebuie folosita cel putin de doua-trei ori pe saptamana; partea neplacuta e ca efectul nu este indelungat, santuletele revenind odata cu incetarea folosirii cremei.

► Periajul uscat se face prin miscari circulare de la maini si picioare spre inima, fapt care stimuleaza atat sangele cat si lichidul limfatic de sub piele. Circulatia slaba a lichidului limfatic, creste marimea si intensitatea celulitei, care, in continuare, increteste pielea, in mod special in zona coapselor. Acest procedeu, stimuleaza de asemenea producerea colagenului, lucru care se va oglindi intr-o piele mai ferma si intr-un aspect al celulitei mai putin vizibil.
Ce trebuie sa stii? Daca faci acest procedeu regulat timp de 10 minute, vei avea parte de o piele mai fina si ferma.

► Din moment ce nu poti scapa de celulita prin scaderea greutatii, antrenamentul fizic te poate ajuta. Cresterea musculara ofera o baza solida pentru arderea grasimilor, iar efectele secundare – necesitatea crescanda a musculaturii pentru arderea grasimilor, se pot dovedi utile de asemenea.Ce trebuie sa stii? Un studiu publicat in Fitness Management a aratat ca 80% dintre femei care au lucrat muschii picioarelor timp de 30 de minute de 3 ori pe saptamana, au avut parte de o piele mai ferma si mai tonifiata. Celulita nu va disparea, dar vei fi mult mai increzatoare in momentul in care iti afisezi picioarele!

Comments are off this post!