Statia 13

Statia 13, in regia lui Alexandru P. Rusu este o comedie exploziva ce aduce impreuna personaje celebre ale lui Caragiale.

Statia 13, in regia lui Alexandru P. Rusu este o comedie exploziva ce aduce impreuna personaje celebre ale lui Caragiale, precum Rica Venturiano, Zita, Cetateanul Turmentat, dar pe care le regasim in contexte inedite, alaturi de alte personaje mai putin cunoscute din schitele dramaturgului (C.F.R., Luna de miere, Art. 214), dar la fel de ofertante si savuroase. Pe 13 februarie se implinesc 168 de ani de la nasterea lui I.L. Caragiale, moment pe care ne-am dorit sa il marcam printr-un spectacol care sa fie reprezentativ pentru comicul, poezia, profunzimea prin care s-au remarcat scrierile dramaturgului.

Universul lui Caragiale este inconfundabil, este un univers care uneori frizeaza absurdul, alteori este incarcat de o poezie subtila – cu aceasta ocazie, il veti descoperi si pe Caragiale poetul, o latura a sa pe nedrept trecuta cu vederea pâna acum. Caragiale este eternul nostru contemporan, de aceea este si va fi actual in orice epoca, reprezentand o esenta a specificului romanesc, pe care numai el a stiut sa o surprinda atât de nuantat, cu o ironie benigna, cu duiosie si intelegere. Statia 13 isi propune sa valorifice bogatia universului caragialesc si sa aduca in lumina scenei aspecte mai putin explorate din opera lui Caragiale.

Statia 13 isi propune sa valorifice bogatia universului caragialesc si sa aduca in lumina scenei aspecte mai putin explorate din opera lui Caragiale.Echipa acestui spectacol este formata din:

Regia: Alexandru P. Rusu
Adaptare scenariu: Silvia Dumitrache
Scenografia: Ileana Zirra
Muzica: Sarah Mitrofan
Grafica: Madalina Sinoae
Cu: Dan Apavaloaie, Ana Maria Bercu, Remus Stanescu, Valentina Visarion

Premiera piesei va avea loc pe 13 februarie si 14 februarie 2020, ora 19.30, la Casa Caragiale,
strada Ion Luca Caragiale 23, sector 2, Bucuresti.
Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/statia-13-2276?af=41