Stilul Vestimentar Normcore sau Ce Inseamna Firescul in Moda

Tendinte&Stil

Stilul Vestimentar Normcore sau Ce Inseamna Firescul in Moda

56

Odata cu vremea rece, fashionistele isi ascund siluetele sub haine comode, largi, banale, unisex,lipsite de extravaganta si culoare, fiindca noul trend (sau anti-trend, depinde cum il privesti) este… SA FII NORMAL ! Daca inainte stateam doar in casa cu astfel de haine, ei bine, acum a venit momentul sa le afisam ostentativ sau indiferent si dincolo de usile locuintei noastre.

E de inteles, deci, ca normcore, acest trend controversat care combina ”normal” cu ”hardcore” si care s-ar putea traduce prin sintagma de ”sic nestudiat”, atrage in mediul online si nu numai numerosi followers & haters, pentru ca nu defineste doar spiritul rebel al unei generatii, ci a ajuns sa fie expus pe podiumurile de prezentare a creatiilor marilor designeri. Numai ca acestia il numesc altfel: softpower! In fond, acelasi lucru: un look relaxat, avand la baza articole supradimensionate in tonuri neutre de gri.

Spunem adio pentru o perioada aparitiilor studiate la detaliu, eforturilor de a construi tinute elaborate, nevoii instinctive de a fi original, de a iesi in evidenta, fiindca am obosit sa cautam piese, branduri, combinatii care sa ne scoata din anonimat. Se pare ca ultimele tendinte tocmai asta impun, o uniformizare care nu trebuie nicidecum confundata cu neglijenta, ci ne orienteaza spre firesc, inducand ideea unei imagini care nu trebuie etalate prin orice mijloace. E mai curand parte a unui comportament social ce promoveaza un stil de viata lipsit de artificialitate, o revenire la normalitate prin preferinta pentru piesele utilitare, anti-fashion si prin renuntarea la tot ce este opulent si pretentios. Un fashion icon pentru normcore? Sigur ca exista! E Jerry Seinfeld! Cine ar fi crezut vreodata?

Comments are off this post!