Stimuleaza-ti simturile!

Sanatate

Stimuleaza-ti simturile!

54

Nu doar lumina de afara care vine in contact cu ochii stimuleaza simturile si iti garanteaza o buna trezire de dimineata, existand si alte lucruri cu acelasi efect!


1 Mirosul. Anumite miresme te pot ajuta sa te trezesti dimineata avand o vigilenta mentala crescuta, in mod special rozmarinul – conform unor studii ale oamenilor de stiinta de la Northumbria University. Continuati apoi cu un gel de dus sau crema de corp care sa aiba printre ingrediente si ulei de rozmarin. Alte mirosuri pe care le puteti incerca pentru trezire sunt bergamotul, pentru stimulare grapefruite-ul roz si pentru o stare buna, pozitiva – Frankincense (varietate de tamaie). Incercati sa le aveti pe toate trei in camera de dormit!

2 Gustul. Incercati sa deprindeti dimineata obiceiul ca prima bautura a zilei sa fie suc de lamaie intr-un pahar cu apa calduta! Scopul? Se da startul metabolismului si sistemului digestiv! O alta alegere buna este ceaiul de menta, care are rolul de a imbunatati vigilenta, conform Northumbria University.

3 Auzul. Muzica este esentiala atunci cand incepi o noua zi de dimineata! Ideala ar fi o trezire usoara, care sa aiba un BPM de 100 – 130 si versuri pozitive, conform psihologilor. Si cum internetul si sursele de informare ne ofera multe optiuni, nu ramane decat sa ne gasim melodiile preferate!

4 Vazul. Conform oamenilor de stiinta din cadrul University of Pennsylvania, citind afirmatii, citate motivationale dimineata in detrimentul stirilor de zi cu zi, sunt indepartate gandurile negative; ele au un efect pozitiv ‘psihologic’ asupra sistemului imunitar. Comportamentul tau de zi cu zi este influentat de ganduri, astfel ca, mesajele interne chiar conteaza, dar ce trebuie sa retii, este faptul ca trebuie sa alegi ceva in care tu chiar crezi! In cazul in care este ceva de moment sau e o pozitivitate nejustificata, acest lucru se poate intoarce impotriva ta. Afirmatii precum ‘ma accept in totalitate asa cum sunt’, pot duce la ganduri contradictorii, conform oamenilor de stiinta.

5 Atingerea. Cand iti faci dimineata dusul, arunca cu apa rece pe fata de cateva ori! Acest lucru cu siguranta te va trezi cum poate nu a facut-o dusul propriu zis, dar mai mult, este stimulat cortizolul. Pe langa aceasta, este ridicat nivelul de noreprinefrina, un hormon esential pentru cresterea vigilentei mentale, focalizare si atentie.

Comments are off this post!