Tentatiile Sunt Mari La Orice Varsta…Alcool, Droguri, Party-uri…Esti Destul de Matura sa Gestionezi o Situatie Dificila?

Sfaturi

Tentatiile Sunt Mari La Orice Varsta…Alcool, Droguri, Party-uri…Esti Destul de Matura sa Gestionezi o Situatie Dificila?

14

Esti tanara, incepi sa deschizi ochii si sa vezi partile frumoase ale vietii! Odata cu aparitia lor, apar tentatiile si greselile; cele din urma iti pot marca tineretea si apoi viata de adult, daca nu sunt corectate la timp. Accepta faptul ca din experienta de viata a celor maturi poti invata si poti evita astfel eventualele erori!

Presupunand ca esti la o petrecere, iata cateva situatii in care te poti regasi oricand si pe care le poti gestiona daca citesti randurile de mai jos:
Alcoolul. Esti minora, cunosti riscurile si este stiut ca nu exista party fara tentatia alcoolului. Te-ai machiat, ti-ai luat hainele care sa atraga privirea baietilor si invidia fetelor! Crezi ca este ceva sexy sau esti mai femeie daca ajungi la spital abia respirand, urinata sau cu un tub de plastic in nas – asa cum sunt multe cazuri? Majoritatea fetelor aflate in aceasta situatie nu isi amintesc ce s-a intamplat si cum au ajuns la spital. Daca la un prim pahar de alcool totul e amuzant, ulterior totul se poate complica, pentru ca pur si simplu nu iti dai seama ca esti ametita.
In  cazul in care cei din jur insista, poti refuza frumos spunand replici de genul “Doar ce am luat un pahar, multumesc!”. Ia in calcul de asemenea, ca oricine iti poate strecura in pahar cine stie ce drog sau substanta – fie din amuzament, fie din teribilism!
Daca tentatiile sunt mari, gandeste-te la parintii tai si repeta-ti in gand ca daca te imbeti, e posibil sa nu mai ajungi la o petrecre prea curand, poti fi privata de ceea ce iti place in mod normal. Aminteste-ti ca ai avut probleme mari si ca ar fi bine sa stai linistita.
Exista pericolul sa iti ratezi viata daca incepi prea devreme cu alcoolul sau drogurile! Uita-te in jur, informeza-te si vei observa ca cei care au luat aceasta cale – indiferent de motive, nu mai au cale de intoarcere, iar tu nu vrei sa ajungi asa!
Drogurile. Toti cei din jur iti spun ca iarba este ceva natural si nu exista niciun risc! Din pacate, starea de euforie si relaxarea pe care ti-o da alcoolul cand esti la volan, e aceeasi cu cea data de marijuana. Astazi incerci marijuana, maine esti tentata si te intrebi ca nu ar fi rau sa incerci si cocaina sau heroina, iar in cele din urma poti ajunge la dezintoxicare – in cele mai bune cazuri, si nici atunci nu esti salvata complet. Chiar si dupa dezintoxicare, multi sunt tentati sa se drogheze si sfarsesc prin a muri la o varsta frageda.
Si asta pentru ce? Lasand la o parte suferinta parintilor si a prietenilor, in viata sunt multe motive pentru care merita sa traiesti si care iti pot aduce satisfactii enorme. Asa ca, daca un “NU” spus drogurilor nu este suficient iar presiunile celor din jur sunt mari, poti pleca sau face orice pentru a nu ajunge o victima!
Ajungem acasa in siguranta! Ia in calcul ca trebuie sa ajungi acasa in conditii de siguranta, indiferent de situatie! Majoritatea fac greseala si isi spun “nu mi se poate intampla nimic rau tocmai mie” – si de aici pana la accidentele cu decese, nu mai e mult. Nu conduceti voi daca ati consumat alcool si nici nu lasati pe altcineva! Suna un prieten care este treaz sau responsabil, un frate sau chiar unul dintre parinti! Ultima varianta poate fi jenanta, dar e mai sigur asa; daca nu vreti sa fiti vazuta, nu e nicio problema: spuneti-i sa va astepte in apropiere! Evident ca aveti si varianta unui taxi: pastrati ceva bani si un numar de telefon sau mai multe ale unei firme de taxi!
Alegeti: vreti sa ajungeti acasa in siguranta sau vreti sa fiti victima unui accident?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *