Tentatiile Sunt Mari La Orice Varsta…Alcool, Droguri, Party-uri…Esti Destul de Matura sa Gestionezi o Situatie Dificila? (II)

Sfaturi

Tentatiile Sunt Mari La Orice Varsta…Alcool, Droguri, Party-uri…Esti Destul de Matura sa Gestionezi o Situatie Dificila? (II)

14

–    Comportament sexual agresiv din partea unui baiat! In cazul in care esti agresata, ai spus “Nu” si “Lasa-ma in pace”’ si nu au functionat, du-te langa prieteni, stai cu ei, spune-le despre ce e vorba. In cazuri in care te simti agresata sexual, suna la politie sau du-te la o clinica medicala! Sa nu iti fie frica sau rusine, pentru ca esti o victima; nu este vina ta si nimeni nu te va judeca! Important: nu iti schimba hainele, nu te spala, nu folosi toaleta, deoarece poti distruge dovezi in cazul in care ai fost abuzata!
–    Parintii iti spun sa apelezi la ei! Intr-adevar multi parinti le spun copiilor sa ii sune in caz de nevoie si indiferent de situatie, dar iti este frica, jena, crezi ca te vor pedepsi sau te vor da afara din casa! Incercati sa intelegeti ca si ei au fost copii, au trecut prin aceleasi experiente si perioade – adevarat – in timpuri diferite si incearca sa va protejeze de ce este rau. Incercati un plan de bataie asemanator, sau chiar mai elaborat decat cel propus mai jos:
– Fiti deschisi si spuneti-le intr-adevar unde va duceti!
– Spuneti-le ca ii veti suna sa le cereti ajutorul, iar daca este implicat si alcoolul, sa va promita ca nu vor incepe cu mustrari, prelegeri si amenintari.
– In cazul in care va confruntati cu o problema, sa nu insiste sa discutati in acea noapte daca nu aveti dispozitia necesara, dar promiteti-le si voi ca veti discuta a doua sau a treia zi!

Iar daca din pacate nu aveti o relatie decenta cu parintii, apelati din timp la un prieten mai mare, un unchi, un vecin.
–     Petreceri ascunse si ecstasy! Multe grupuri de tineri fac mici party-uri in locatii mai obscure, in cladiri abandonate sau depozite si apeleaza la ecstasy. Acest drog – inofensiv cum multi zic, iti mareste viteza de reactie a corpului, devii foarte energic, iar foarte multi tineri au impresia ca sunt invincibili si fac lucruri care ii pot pune in pericol: sar de la diferite inaltimi, incearca diferite experimente care solicita corpul. In cautarea unor senzatii tari, multi regreta – dupa ce efectul drogului trece (4-6 ore), diversele tatuaje facute, piercinguri, sa.
In timpul efectului pastilei ecstasy, scade capacitatea corpului de a controla temperatura, de aceea este bine sa nu exagerati cu dansul care duce la supraincalzire, transpiratie, vedere incetosata, anxietate, iar consumul acestora in combinatie cu pastile antidepresive poate duce la deces. Cand plecati la un astfel de party, este bine ca cineva sa stie unde sunteti si cum poate legatura cu voi.
Petrecerile fac parte din frumusetea tineretii si a oricarei varste: danseaza, simte-te bine, stai cu prietenii si distreaza-te, dar evita alcoolul si drogurile, incearca sa faci tot posibilul sa ajungi acasa cu bine! O greseala sau o neatentie la o varsta frageda poate avea repercursiuni nedorite, iar in momentul in care ajungi in stadiul de adult, altfel vei gandi si vei actiona!

Comments are off this post!