Tatjana Patitz – Un Model de Top, Sursa de Inspiratie Pentru Numele Planetelor

Supermodele

Tatjana Patitz – Un Model de Top, Sursa de Inspiratie Pentru Numele Planetelor

18

Masuri : 90-63-91
Inaltime : 180 cm
Culoarea ochilor : albastri
Culoarea parului : blond inchis
Tatjana Patitz s-a nascut in Germania, in orasul Hamburg, la 25 martie 1966, dar a crescut in Suedia. In anii ’90 a facut parte din asa-numitul „Big Six”, alaturi de supermodelele Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Kate Moss si Christy Turlington. Ele au reprezentat in perioada respectiva, idealul de frumusete feminina, faima si succes.
Patitz a inceput sa lucreze ca model la Paris la mijlocul anilor 1980, la varsta de 17 ani.A lucrat cu regularitate cu fotografi celebri ca Herb Ritts, Weber Bruce si  Peter Lindbergh. In 1985, ea a aparut pe coperta British Vogue pentru prima data. Apoi a aparut pe copertele a peste 200 de reviste internationale. Periodic, a defilat pe podium pentru designeri selecti precum Jean-Paul Gaultier si Chanel.
In aprilie 1992 a pozat pentru numarul care aniversa 100 de aparitii ale revistei americane Vogue, alaturi de celelalte supermodele ale acelei perioade.
Patitz a aparut in reclame de televiziune internationale pentru L’Oréal , Revlon ,Corsa, Dupont, Dockers ?i Ralph Lauren.
Incepand cu toamna anului 2009, a reprezentat brandul de moda italiana Marina Rinaldi.
In 1987 Patitz a aparut in videoclipul „Skin Trade” al formatiei Duran Duran. S-a mutat in California pentru a incepe o cariera de actrita. Prima aparitie in film a fost in ,,Rising Sun’’(1993), apoi a jucat in serii de televiziune, videoclipuri muzicale.Cel mai mare rol a fost in filmul „Restraining Order” in 1999. In 1990 a fost prezenta in celebrul videoclip al hitului „Freedom”, interpretat de George Michael, alaturi de colegele ei de breasla Cindy Crawford, Christy Turlington, Linda Evangelista  ?i Naomi Campbell . In 2000, a aparut in videoclipul piesei „Make me bad” al trupei Korn.
Impreuna cu Michael J. Fox a aparut in calendarul Carl Zeiss AG, fotografiata de Bryan Adams, in vara anului 2010.
Dupa numele Tatjanei a fost denumita o mica planeta de pe orbita Soarelui: Tatjana 769.
In 1989, Patitz a plecat sa locuiasca la o ferma din Malibu, California, declarand: „Am nevoie de natura in jurul meu”. Are un fiu – Jonah,  care s-a nascut in 2004, dar este separata  de la tatal lui, un director de marketing.
Tatjana a avut anterior o lunga relatie cu cantaretul Seal. Sora mai mica a lui Patitz, Sophie, de asemenea  a lucrat ca model, pentru Victoria’s Secret si L’Oréal.

Comments are off this post!