Te vopsesti acasa?

Sfaturi

Te vopsesti acasa?

27

Esti comoda? Vrei sa economisesti bani? Nu ai timp pentru un salon de infrumusetare? Daca vrei sa iti acoperi firele albe sau daca doresti o schimbare, fie ca o faci singura sau apelezi la o prietena, ar trebui sa iei in considerare indiciile de mai jos, pentru a gasi formula ideala!

Ten rece sau cald?

In primul rand cand vrei sa te vopsesti acasa, trebuie identificata daca pielea ta se incadreaza in nuante reci sau calde; acesta este un pas foarte important in alegerea culorii potrivite. Pentru a afla acest lucru, poti face urmatorul experiment: imbraca-te cu un tricou alb, lasa-ti parul pe spate si intr-o lumina stralucitoare pune o coala alba de hartie in fata, dupa ce ti-ai curatat tenul! Daca pielea arata o nuanta maslinie sau de piersica, atunci te incadrezi in nuante calde; daca pielea are tenta roz, atunci te incadrezi in nuante reci.

Nuanta in functie de ten

In ceea ce priveste culoarea pe care ti-o doresti, aceasta ar trebui sa fie opusa tenului. Daca nuanta este una rece, gandeste-te la un blond sau rosu. Nuantele calde includ aurul si capsuna, maro cum ar fi alune, castane, mahon si nuante de rosu ca ghimbir sau aramiu. Daca pielea are nuanta calda, ar trebui sa te indrepti catre cenusiu si culori neutre; incearca sampanie sau bej pentru blond, ciocolata sau expresso. Pentru o piele inchisa, sunt indicate culori usor calde sau usori reci; nuante de miere, caramele, maro bogat sau rosu castaniu.

Fara schimbari radicale!

Indiferent ca te vopsesti acasa sau la un salon de infrumusetare, nu merg mai mult de doua nuante decat culoarea ta actuala, iar pentru cine doreste o schimbare radicala, cel mai bine este sa apelati la un specialist. Nu te lua niciodata dupa nuanta fotografiei de pe ambalaj, ci uita-te – de obicei, pe partea laterala a cutiei!

Permanent sau semipermanent?

Daca doresti sa iti acoperi partile gri, cea mai buna solutie este evident folosirea culorilor permanente! Daca doresti doar o schimbare subtila – sa mai inchizi putin nuanta sau sa-i dai alta tenta, culorile semipermanente sunt exact ce iti trebuie! Treptat, in aproximativ trei luni, poti ‘scapa’ de culoare.

Cantitate extra

Vrei sa te vopsesti acasa? Tine cont daca lungimea parului depaseste barbia si/sau firele sunt mai groase si ia in considerare sa cumperi doua cutii, pentru ca este posibil sa mai ai nevoie! Si nu iti face probleme daca mai ramane din a doua, pentru ca o vei folosi la urmatoarea vopsire!

Comments are off this post!