Tehnica de microblading la Academia Giulia

Blog splendida

Tehnica de microblading la Academia Giulia

Diferentele dintre aceasta tehnica, tatuajul clasic si micropigmentarea sprancenelor
95

Tehnica de microblading este cea mai noua si revolutionara metoda de reconstructie a sprancenelor prin machiaj semipermanent. Pigmentii sunt organici, nu au la baza oxid de fier ca in cazul tatuajului sprancenelor, iar culoarea nu va fi afectata in timp. O diferenta importanta intre tatuajul sprancenelor si microblading, o face adancimea la care se lucreaza tehnica: la tatuaj se lucreaza in al treilea strat de piele (hipoderm) – asta inseamna ca trece de radacina firului de par – distrungandu-l, iar acesta nu mai creste. La microblading se lucreaza in primul strat al pielii (epiderm), acest lucru insemnand ca se zgarie superficial primul strat a pielii, iar cel mai mare beneficiu reprezenta stimularea cresterii firului de par (atunci cand exista radacina).
Fata de tatuajul sprancenelor si micropigmentare, un alt atu pe care il are tehnica microblading este faptul ca procedura nu este dureroasa, iar zona respectiva nu se irita atat de mult ca dupa o procedura de tatuaj clasic a sprancenelor. Mai mult, cojitele care se formeaza la cateva zile dupa, sunt foarte fine si cad repede. Iar perioada de vindecare este mult mai scurta.

O metoda revolutionara de reconstructie a sprancenelor

Tehnica de microblading este o metoda manuala, originara din Japonia si presupune trasarea unor linii curbe, foarte subtiri, ce seamana cu firele de par natural din spranceana. Se foloseste un instrument special de tip creion/ stilou, care are in varf o mica lama formata din ace mici, de unica folosinta. Pigmentii folositi sunt naturali, non-toxici si hipoalergenici, fabricati in SUA, Germania, etc si aprobati FDA.
Un alt aspect foarte important este ca se lucreaza doar in primul strat de piele, epidermul, astfel incat, firele naturale de par si radacinile lor nu vor fi in niciun fel afectate. Prin aceasta metoda se pot reconstrui sprancenele pensate excesiv, sau pot fi corectate asimetrii, obtinandu-se sprancene frumoase, potrivite fizionomiei tale si cu un aspect natural. Procedura nu este dureroasa, iar rezistenta in timp, depinde de tenul fiecarei persoane si variaza intre 6 luni si 1 an.

Tehnica de microblading este o metoda manuala, originara din Japonia si presupune trasarea unor linii curbe, foarte subtiri.

Grosu Iuliana

Ce ar trebui sa stii inainte sa vii la sedinta de microblading?

Pentru a avea cele mai bune rezultate trebuie sa tii cont de cateva recomandari:

 • Este bine sa-ti faci un tratament de exfoliere si hidratare pentru a avea pielea in cea mai buna forma. Astfel, vei obtine cel mai bun rezultat in reconstructia sprancenelor.
 • Nu consuma alcool, cafea, cola sau orice alt fel de energizant (deoarece anuleaza efectul anestezicului)!
Tehnica de microblading – etapele si descrierea procedurii

1. Prima sedinta de include stabilirea formei si pigmentarea sprancenelor.Tehnica de microblading- etapele si descrierea procedurii

Durata aproximativa – 2 ore

 • Se aplica un anestezic crema, EMLA (lidocaina 25mg/g) pentru a amorti zona
 • Apoi stabilim impreuna forma. Este cea mai importanta etapa si de aceea ii aloc intotdeauna 30 de minute. Discutam despre cum iti doresti sa arate noile sprancene, cum le vezi pe cele pe care le ai acum si ce imbunatatiri ai vrea sa aiba (ex: mai groase, mai subtiri, mai pline, mai definite). Apoi te sfatuiesc eu, tinand cont de: forma fetei tale si proportiile ei, dimensiunea si forma fruntii, distanta dintre ochi, etc.
 • Desenez cu ajutorul unui creion forma noilor sprancene.
 • Dupa ce am agreat impreuna noua forma, trecem la procedura propriu-zisa, care presupune trasarea noilor “fire de par”
 • La sfarsit, aplicam o crema speciala de hidratare.

Pentru cele mai bune rezultate, te rugam sa respecti regulile de ingrijire a sprancenelor!

2. Sedinta suplimentara presupune refacerea formei stabilite si repigmentarea firelor trasate anterior,

pentru ca acestea sa reziste pe termen cat mai lung in cazul oricarei probleme (gol, asimetrie, culoare), pe care le poti discuta cu tehnicianul tau si care cu siguranta vor fi corectate pe parcursul sedintei de retusare. Sedinta suplimentara se va face la solicitarea voastra, contracost.

Durata aproximativa – 1 ora

Dupa ce procedura s-a incheiat, vom sta de vorba si va vom da indicatii pentru perioada imediat urmatoare, cat si pe timp mai indelungat. Important este ca procesul de cicatrizare, de vindecare a micilor incizii, sa se faca fara complicatii, intr-un timp cat mai scurt. Pentru aceasta, veti primi un set de reguli de ingrijire pe care va rugam sa le respectati intocmai. Abaterile de la aceste reguli pot rezulta in infectarea zonei, in vindecarea mai lenta, in pierderea de densitate de culoare in zonele tatuate. Pentru a nu ajunge in situatii neplacute, este mai bine sa respectati aceste indicatii!

Tehnica de microblading – indicatii de ingrijire in perioada imediat urmatoare:

 • Este interzis contactul cu apa pana la caderea cojitelor (intre 4 si 5 zile in functie de gradul de vindecare a pielii a fiecarei persoane in parte), ceea ce presupune demachierea fetei cu ajutorul dischetelor demachiante;
 • Nu merge la sala, piscina sau sauna in primele 4 zile! Transpiratia sau clorul din apa pot afecta culoarea sprancenelor si elimina pigmentii.
 • Protejeaza sprancenele de soare purtand o pereche de ochelari mari sau o palarie de soare!Soarele poate modifica culoarea pigmentilor.
 • In general, pentru a pastra culoarea sprancenelor cat mai mult timp (pana la 2 ani) te sfatuiesc sa folosesti un spray cu protectie solara minim 30!

Comments are off this post!