Accesorii

HomeAccesoriiTendinte bijuterii anii ’20 – anii ’90
Tendinte bijuterii anii ’20 – anii ’90

Tendinte bijuterii anii ’20 – anii ’90

Bijuteriile in ziua de astazi – si tot ce inseamna moda – este rezultatul tendintelor si a evolutiei modei de-a lungul timpului, in fiecare piesa de astazi, putandu-se gasi influente ale diferitelor perioade. Fiecare perioada are tendintele majore si privind detasat acest lucru, putem observa anumite caracteristici specifice, indiferent ca ne referim la forme, materialele folosite, marime.

Un deceniu reprezinta fara doar si poate, o perioada destul de lunga de timp in care moda se poate schimba substantial si, privind in timp, remarcam anumite caracteristici populare la momentul respectiv sau tendinte dominante.

 

Anii ’20

au fost caracterizati de stilul Art Deco de lux; o perioada de boom economic, lucru ce a dus la chetuieli mari din partea femeilor, care s-au imbracat si accesorizat intr-un mod glamour. Perlele, diamantele, pandativele geometrice, se inscriu in tendintele bijuterii anii ’20.

Anii ’30

Stilul Art Deco a inceput sa-si piarda din popularitate, industria modei fiind concentrata pe America – influentata de stralucirea Hollywood-ului. Incet incet, a fost introdus plasticul in bijuterii, perle semipretioase si pietre ieftine care imitau adevaratele pietre pretioase.

Anii ’40

au fost dominati de glamour si diamante. Tendintele in bijuterii au fost „dictate” in mod deosebit de o campanie publicitara a companiei De Beers Diamond Company, care avea motto-ul „A Diamond is Forever„, majoritatea femeilor din SUA fiind convinse ca trebuie neaparat sa aiba inele de logodna cu diamante. Implicit, acest lucru a influentat si scena de la Hollywood.

Anii ’50

au adus tendinte noi in industria modei, stiluri mult mai liberale, cu mai multe optiuni ca perioadele precedente. Alegerile de stil au fost mentinute la un sofisticat, regasindu-se seturi de bijuterii care sa accentueze feminitatea, de la perle clasice la brose sclipitoare.

Anii ’60

Bijuteriile de plastic au revenit in forta datorita varietatii, multitudinii de culori si formelor diverse. Ieftine, practice, acestea s-au pliat foarte bine pe tendintele in moda ale anilor ’60, dominand culori luminoase, bijuterii indraznete: coliere stratificate, inele suprapuse, accesorii cu semnul pacii, modele cu flori, culori psihedelice. Multe din bijuteriile anilor ’60 au inceput sa se faca manual.

Citeste si Top 10 Pietre Pretioase !!!

Anii ’70

sunt o continuare a anilor ’60, remarcandu-se bijuterii tot mai indraznete. Este perioada hippy, si-au facut aparitia culorile inchise si margelele. Pe catwalk, s-au promovat cerceii mari de aur, tendintele indreptandu-se catre amestecarea materialelor: canepa, piele, metale.

Anii ’80

Aceasta perioada se caracterizeaza de o diversificare a curentelor industriei modei, de la coafuri, pana la haine largi. Culori indraznete, haine largi, stilul punk rock, toate fac parte din tendintele bijuteriilor anilor ’80; bijuteriile mici, colierele delicate, elegante, au fost inlocuite cu altele supradimensionale.

Anii ’90

au fost caracterizati de foarta multa distractie! Colierele cravata, bratarile jeleu, inelele care influenteaza starea de spirit, inele yin yang, margele, flori, toate s-au inscris in tendintele colorate ale anilor ’90.

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»