Tendinte culori 2020-2021

Eclectic Folk-culori 2020-2021 reprezinta o noua tendinta de design pentru toamna-iarna, evidentiaza modul in care oamenii condusi de motivatiile politice ca preferinte estetice, isi folosesc puterea de cumparare pentru a protesta impotriva dezastrelor mediului inconjurator datorita obiceiurilor din moda.

Artizanat si ecletic, o generatie de eco-activisti pregatita din punct de vedere politic, reviziteaza miscarea de pace si dragoste din anii 1960. Cu mai multe persoane cumparand idealurile productiilor locale si a celor de tip handmade, exista o reactie impotriva productiei de masa si a consumerismului, in favoarea independentilor. De asemenea, oamenii se indeparteaza de materialele noi si cele sintetice, in favoarea celor naturale si a alternativelor reciclabile.
Mestesugurile traditionale, de la ceramica construita manual si imprimari in bloc, pana la modele si macrame, sunt ridicate in rang de designeri, utilizand in dorinta, pentru un design mai lent, mai durabil emotional. Paleta de culori 2020-2021 inradacinata in nuantele pamantesti si coloranti procurati in mod natural, intareste o estetica excentrica, combinand indigoul si rozul decolorat de soare, cu nisip bej si verde de muschi.

Info&foto: www.pantone.com