Tendinte Primavara 2014 Barbati – O Succinta Prezentare A Colectiilor Prezentate La Paris si Milan 2013

Tendinte&Stil

Tendinte Primavara 2014 Barbati – O Succinta Prezentare A Colectiilor Prezentate La Paris si Milan 2013

9

Ne apropiem de sfarsitul anului, iar gandurile noastre se indreapta spre 2014, un an in care ne punem noi sperante. Pe langa aceastea, vestimentatia joaca si ea un rol important pentru multi dintre barbati, astfel ca o privire succinta pe tendintele primaverii anului 2014 si in mod special, asupra culorilor care vor domina acest anotimp, ar fi binevenita.
Prezentarile de moda desfasurate la sfarsitului lunii iunie la Milano si Paris, ne ofera cateva sugestii si ne introduc in mijlocul unor combinatii de culori luminoase, amintindune-ne de mijlocul anilor ’90.
Culoarea alba 
S-a pus accent in mod deosebit pe culoarea alb, linia Sarah Burton pentru Alexander McQueen inspirata din perioada Edwardiana si avand influente aristocratice, este una dramatica, croiala masculina imbinandu-se foarte bine cu dantela si decoratiunile de argint. Colectia Nicole Farhi cuprinde articole vestimentare frumoase, croite elegant, impodobite cu cristale din cuart alb. A impresionat prin piese vestimentare caracterizate de un rafinament atemporal sofisticat prin folosirea nuantelor de alb, gri, albastru deschis si verde.
Albul a fost prezent si in colectiile marca Richard James si Agi & Sam dar si a multor altor creatori de moda si care se pare ca va fi una din vedetele sezonului primavara – vara 2014.
Culorile pastelate
Culorile pastelate de asemenea s-au regasit in prezentarile marilor branduri ca Agi & Sam, Burberry Prorsum, Christopher Shannon, Richard James, Nicole Farhi, Christopher Kane. S-au adus in prim plan anii ’90 (Christopher Shannon) cu jachete stralucitoare, pantaloni si tricouri largi, folosindu-se ca materiale nailonul, vinilul si mixturi de culori: galben, portocaliu, verde, dar si imprimeuri florale.
Prezentarea colectiei masculine marca Tom Ford este caracterizata de nuante pastelate avand la baza albul. Au fost prezentate jachete de zi din nailon lacuit purtate cu pantaloni slim, jeansi confectionati din 4 taieturi diferite, costume de baie florale. O nota aparte clasica si de un rafinament deosebit a fost si colectia prezentata sub semnatura Savile Row, colectie de costume elegante pentru barbati. Albul clasic, albastrul pastelat si rozul prafuit au dominat colectiile marca Richard James dand imaginea apusului unei zile de primavara.
Culori luminoase
Spectacolul oferit de Agi & Sam a fost unul vibrant, energetic, la care si-au adus contributia imprimeurile interesante si culorile indraznete, care au completat formele patratoase ale vestimentatiilor prezentate.
Colectia marca E. Tautz ne introduce intr-o lume caractarizata de culori acvamarine, in care se combina nuante de negru cu tonuri calde si reci de galben, roscat portocaliu, albastru si verde. Combinatia de texturi bogate, desenele si modelele unice vor sa faca uitate imaginea conservatoare a colectiilor precedente.
Colectia masculina primara-vara 2014 sub semnatura Burbbery Prorsum este similara colectiei E. Tautz prin aducerea in prim plan a unor combinatii ciudate si stralucitoare de aqua, albastru, galben si rosu.
Inspirata din moda anilor ’90, “Flamingo Massacre” by Katie Eary este caracterizata de culori fluorescente, o abundenta de roz, portocaliu si rosu, combinate cu imprimeuri animale (flamingo, crocodil, leopard).  Toate acestea, impreuna cu o croiala simpla dar stilata a pantalonilor, tricourile polo si pantalonii scurti avand menirea de a pune accentul in primul rand pe culoare.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *