Tendinte resort 2016

Tendinte&Stil

Tendinte resort 2016

15

Anul 2016 tendinte resort este caracterizat de rochii din piele cu aspect modern care ofera un look puternic, in timp ce hainele primesc un update in doua nuante.

Per total – comparativ cu cu tendintele sezoniere, resortul si tendintele pre – sezon nu par a fi foarte importante si asta datorita faptului ca nu exista fashion week dedicate acestei nise. Cu toate acestea, pe rafturile magazinelor, cel mai mult stau tocmai aceste piese vestimentare, care fac parte din tendintele pre sezon si resort. Un motiv in plus, pentru designeri si casele de moda importante, sa acorde o mai mare importanta segmentului resort si sa aloce bugete mai mari in acest sens.


spatele nu mai este neglijat!

Din punct de vedere estetic si al receptivitatii, partea din spate a unui articol vestimentar este de cele mai multe ori, trecuta cu vederea. Din fericire, nu este cazul si in acest sezon, capele abunda pe rochii, jachete, bluze si parka. (Diesel Black Gold, Tome, Narciso Rodriguez, Tibi, Public School)

tendinte-resort-2016-001

Public School

minimalism anii ‘60

Regasim in tendintele resort 2016 minimalismul si conservatorismul, care ne duc cu gandul la anii ’60; cu toate acestea, simplitatea si designul abordat le-au adus la zi. (Just Cavalli, Lanvin, Lisa Perry, Organic by John Patrick, Sonia by Sonia Rykiel)

Sonia Rykiel

Sonia Rykiel

influente anii ‘20, ‘30

Gasim in tendintele resort 2016, forme de clopotel foarte bine asezate pe siluetele fluide cu trimitere catre anii ’20, ’30, desi nu este nimic retro in acest sens, conform designului tinutelor. Corpul este tinut slim cu tunici si fuste evazate, care flirteaza cu tivul. (Zac Posen, Thakoon, Suno, Calvin Klein, Stella McCartney)

Thakoon

Thakoon

flori printate, brodate

Florile infrumuseteaza orice loc in orice anotimp si mai mult, ele nu trebuie sa lipseasca in anotimpurile calduroase. Sunt o conditie necesara si au fost vazute in forma brodata pe diverse articole vestimentare in culori diferite. (Suno, Preen by Thornton Bregazzi, Zac Posen, Erdem,  Jonathan Saunders)

Suno

Suno

influente germanice

Cand privesti anumite colectii din acest sezon si vezi elemente experimentale, minimale, germanice, gandul ti se duce catre anii ’80. Este o fata dura, nu vrei sa te pui cu ea, dar vrei sa te imbraci ca ea! (MM6 Maison Margiela, Louis Vuitton, Tomas Maier, Alexander Wang, Costume National)

Tomas Maier

Tomas Maier

rochia din piele

Rochia din piele poate fi vazuta in toate tendintele sezonului resort din acest an, lungi din cap pana in picioare sau pana deasupra piciorului. (Michael Kors, Calvin Klein, Edun, Novis, Zac Zac Posen)

Novis

Novis

alb negru oricand, oriunde

Cum combinatia alb si negru nu se demodeaza niciodata, multi designeri au considerat ca in sezonul 2016 resort, este binevenita o reintoarcere catre elementele de baza, mai multe colectii prezentate fiind exclusiv alb negru. (Sachin + Babi, Giulietta, Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Mugler)

Giuletta

Giuletta

combinatie intre doua culori

Combinatia din doua culori este o alta tendinta resort 2016, chiar daca sunt nuante distincte in cele mai variate outfituri. (Boss, Lisa Perry, Rochas, Vionnet, Bottega Veneta)

Lisa Perry

Lisa Perry

jachete bomber

Introdus in sezonul resort 2016 efectul de ‘oau’ prin adaugarea unei jachete bomber outfitului personal, indiferent ca vorbim de insertii de dantela, broderii, tricotaje. (Gucci, Stella McCartney, Sonia Rykiel, Chloe, Jonathan Saunders)

Jonathan Saunders

Jonathan Saunders

Comments are off this post!