Thierry Mugler – “The Prophet of Futurism”

Brand

Thierry Mugler – “The Prophet of Futurism”

89

Thierry Mugler – nascut pe data de 21 decembrie 1948 la Strasbourg – Franta si este designer de moda, fotograf si creatorul casei de moda cu acelasi nume. El s-a concentrat mai mult pe desen, la varsta de 9 ani a inceput sa practice dansul clasic, iar la varsta de 14 ani se alatura Rhin Opera; tot la aceasta varsta, el realizeaza primul costum pentru o prietena. Intre timp, studiaza designul interior la Strasbourg School of Decorative Art.
La varsta de 24 de ani, Thierry se muta in Paris si lucreaza la magazinul parizian ‘Gudule’, timp in care a lucrat ca freelancer pentru couturieri din Paris, Milano, Londra, Barcelona.

In 1972 ‘Moonlighting’ il angajeaza ca designer pentru colectia lor ready to wear, in 1973 prezinta prima colectie pentru femei sub eticheta proprie intitulata ‘Cafe de Paris’ si caracterizata de un stil sofisticat urban; tot in acelasi an, incepe o colaborare cu Alain Cardeuc.
In 1978, Thierry deschide primul butic in Paris la Place des Victoires la numarul 10, in 1979 lanseaza prima colectie pentru barbati. In urmatorii ani, stilul Mugler a fost unul unic, puternic, unghiular, caracterizat de umeri largi, captusiti, cu o talie de viespe, au fost eliminate imprimeurile, hainele au avut culori solide. A urmat trendul anilor ’80 alaturi de Montana si Alaia, descriind femeile ca pe niste criminali de la Hollywood sau clone ale sex simbolului american Mae West; in 1984 Mugler celebreaza 10 ani de existenta ale casei de moda organizand un ‘Super Paying Show’ cu un succes rasunator avand peste 6000 de invitati.

In 1983 si 1986 deschide doua buticuri in Bruxelles, respectiv Geneva; in 1987 deschide un al doilea butic pe Avenue Montaigne la numarul 49 in Paris. Primul parfum intitulat ‘Angel’ este lansat in 1992 cu forma recipientului in forma de stea, in luna iulie a aceluiasi an lanseaza prima colectie haute couture prezentata la Hotel Ritz.
In 1994 prezinta colectia ‘Scratched’, in perioada 1995 – 1996 deschide multe buticuri si un alt treilea magazin parizian pe Rue du Bac la numarul 45, caracterizat prin faptul ca aici se gaseau toate liniile de imbracaminte si accesorii lansate. In 1997 lanseaza parfumul pentru barbati ‘Angel’, in 1998 devine primul designer care creeaza primul show virtual pe calculator si care putea fi vazut pe internet.

Anul 1997 aduce un parteneriat al lui Thierry Mugler cu Clarins – companie de cosmetice si produse de ingrijire a pielii, astfel ca astazi, Mugler este mai cunoscut pentru divizia parfumurilor; in 2003 divizia de couture se inchide. Intre timp, lanseaza doua carti Thierry Mugler (1988) si Fashion Fetish Fantasy (1998) in care isi descrie proiectele sale, activitatea in design si fotografie; mai mult decat atat, a fost director al videoclipului ‘Too Funky’al lui George Michael si a colaborat cu in 2003 cu Cirque de Soleil pentru spectacolul ‘Zumanity’.

In 2004 lanseaza parfumul B* Men, in 2005 Alien pentru femei, in 2006 Angel Stars pentru femei, in 2007 Angel Stars in the Sky pentru femei; in 2006 colaboreaza cu Tom Tykwer pentru filmul ‘Perfume’, iar in 2008 lanseaza linia de cosmetice ‘Thierry Mugler Beauty, a high-end line of cosmetics’.
In septembrie 2010, Nicola Formichetti este numit creative director la Casa Mugler, in ianuarie 2011 lanseaza prima colectie de imbracaminte pentru barbati.

‘The prophet of Futurism’ – cum a fost numit, este un designer instinctiv care nu a cautat niciodata inspiratie, el crezand cu tarie ca hainele create de el sunt moderne si nu futuriste, iar hainele actuale nu trebuie sa aiba legatura cu trecutul. Hainele trebuie sa creeze eleganta cu forme simple si bine structurate si sa scoata in evidenta forma corpului.
Mugler este un designer care creeaza silueta feminina prin accentuarea formelor si curbelor prin strictetea taieturilor, iar in ceea ce priveste creeatiile masculine, acestea au o imagine precisa si structurata, cu umeri care ies in evidenta prin taieturilor precise si care dau astfel o imagine clasica.

Comments are off this post!