Fashion, Catalog, Comercial, Promoteri, Body Parts, Plus Size … Unde Ma Incadrez? (III)

Daca pana acum ceva timp smulgeau zambete, in ultimii ani modelele plus size au castigat foarte mult teren. Au fost necesare cateva aparitii si semnaturi de contracte a anumitor celebritati (Sophie Dahl, Crystal Renn, Kate Dillon, Toccara Jones), pentru a fi luat in serios si acest segment al modelling-ului. A fost acceptata ideea ca lumea modelling-ului, a modei nu trebuie sa fie preponderent exclusivista, astfel ca majoritatea categoriilor „neglijate” pana acum, au inceput sa cunoasca o reala expansiune.
Este un mediu competitiv si exigent la fel ca celelalte ramuri din modelling sau ca in alte job-uri, trebuie sa te pliezi si sa indeplinesti anumite cerinte atat fizic cat si pe cele ale clientilor. Si aici avem de-a face cu oportunisti, inselatorii, bani, satisfactii, de aceea trebuie sa ai simtul realitatii si sa ramai focusat pe scopurile bine definite.
Pentru a reusi in acest job, trebuie in primul rand sa te cunosti foarte bine, sa fii impacata cu propria persoana, sa fii determinata si sa ai dorinta de a reusi! Cu ajutorul acestui articol, speram ca vei intelege acest segment din modelling si vei reusi sa lucrezi la imaginea ta, totul pentru a te promova si a te diferentia de concurenta.

Inaltimea unei persoane nu poate fi schimbata, iar intr-o cariera de modelling aceasta joaca un rol determinant. In modelling-ul plus size, inaltimea ar trebui sa porneasca undeva de la 1,70 m, unele dintre cele mai importante conditii fiind proportionalitatea si armonia corpului per ansamblu. Daca ai aceste calitati fizice, cu siguranta poti fi modelul ideal plus size si poti prezinta articole de vestimentatie, lenjerie de corp, costume de baie, etc. Trebuie sa emani prospetime, energie, sa fii ingrijita si sa ai incredere in tine, pentru ca acest lucru se vede!
Ce se intampla daca nu te incadrezi in aceste standarde? Exista numeroase exceptii de la regula – ca peste tot de altfel – iar sa aplici la agentiile de modeling de profil nu te costa absolut nimic in afara de timp. Fii in acelasi timp pregatit(a) si de respingeri – uneori brutale – pentru ca si acestea fac parte din cariera unui model, indiferent de categoriile vizate. Mai mult decat atat, sunt foarte multe situatii in care fete foarte dragute in realitate nu au gasit fotograful potrivit pentru a le scoate in evidenta si a le prezenta conform realitatii. Acesta nu este un motiv pentru a-ti pierde increderea de sine si pentru a abandona, iar daca anumite agentii sau agenti iti cer bani, favoruri sau iti promit diverse, trebuie sa incetezi discutiile cu ei, pentru ca ceea ce fac ei nu are tangenta cu modelling-ul.
Foarte multe branduri au inteles necesitatea fructificarii acestui segment si au inceput sa acorde o mai mare importanta satisfacerii clientelei, au fost implementate noi concepte. Consecinta? A fost resimtita o crestere a cererii a articolelor vestimentare, accesoriilor, incaltamintei, etc, astfel ca nu ne ramane dacat sa incurajam  promovarea  modelelor plus size!
Curaj, mult succes si aplica acum pe www.famost.ro pentru a deveni model!