Forma fetei si tipul de tunsoare potrivita pentru barbati

Forma fetei si tipul de tunsoare potrivita pentru barbati

Cand mergem la un salon sau intram intr-o frizerie pentru sa ne tundem, ce luam in calcul? Vrem sa fim in tendinte, venim pregatiti cu fotografii si idei pentru un anumit tip de frizura sau pur si simplu vrem sa ne tundem? Luam in calcul forma fetei si cat de important este acest lucru in imaginea noastra per ansamblu? O tunsoare trebuie sa tina cont si de acest aspect, pe langa personalitate, tip de par, stil vestimentar.

Daca aveti un frizer sau hair stilist comunicativ si bine intentionat, cu siguranta s-a abordat acest subiect, iar in cazul in care ce ati dorit voi nu s-a potrivit formei fetei, ati fost nevoit sa faceti un compromis. Nu exista tip de tunsoare care sa se potriveasca oricarei forme a fetei, de aceea este important de stiut ce anume te avantajeaza.

Fata ovala

Aceasta se pare ca este ideala pentru femei, dar nu este si cazul barbatilor! Pe de alta parte, acestui tip de fata i se potriveste aproape orice tip de tunsoare si orice tip de ochelari.  A se evita totusi bretonul, pentru ca fata sa nu capete o forma rotunda!

Fata patratoasa

Aceasta forma este puternica si masculina, maxilarul fiind cel care accentueaza aceste trasaturi; preferabila este o tunsoare scurta pentru a accentua acest avantaj. Merge aproape orice tip de tunsoare, dar e bine de evitat cararea pe mijloc sau bretonul.

Fata rotunda

Este un tip de fata “dificila”, bretoanele sau o lungime mai mare a parului in partile laterale accentuand forma. Scurtarea parului in zonele laterale si inaltarea acestuia deasupra, poate ajuta la diminuarea rotunjimii.

Fata alungita

Acestui tip de fata i se potriveste aproape orice tip de tunsoare, preferabil ar fi o lungime a parului bine proportionata, atat in lateral cat si deasupra. Parul pe ochi, iarasi este indicat pentru a diminua din lungimea fetei. Evitati parul tuns foarte scurt in partile laterale, pentru a nu accentua forma fetei.

Fata diamant

Pometi proeminenti, frunte si barbie inguste – acestea sunt caracteristicile acestui tip de fata. Evitati parul scurt in lateral pentru a nu scoate in evidenta urechile sau parul ridicat. Ca tip de tunoare, incercati un breton si adaugati putin volum in partile laterale pentru un echilibru.

Fata in forma de inima

Forma acestui tip de fata se poate atenua prin pastrarea parului facial intre jumatatea superioara si inferioara a fetei. Un tip de tunsoare patratoasa aduce de asemenea un echilibru fetei.

Fata triunghiulara

Cu maxilarul larg si o frunte ingusta, aceasta forma a fetei este una destul de dificila. Pentru a fi avantajat, parul ar trebui sa fie lung, cu volum in partea superioara a capului. Evitati volumul parului in dreptul fetei, deoarece acest lucru accentueza aceasta forma!