Top 10 tendinte culori primavara 2016

Tendinte&Stil

Top 10 tendinte culori primavara 2016

31

Influentate de lumea artei, noile usi la nivel global deschid dorinta de a deconecta de tehnologie, designerii gravitatand in acest sezon catre o paleta care, intai de toate, calmeaza. Ca un omagiu adus frumusetii resurselor naturale, culorile din colectiile primavara 2016, servesc ca vehicule care transporta purtatorii catre liniste, tinand cont ca incurajeaza intai relaxarea, urmata de curiozitate si explorare.

“Culorile acestui sezon ne transporta catre un loc fericit, stralucitor, unde ne simtim liberi sa ne exprimam o versiune mai spirituala a adevaratului nostru sine. Cu cultura noastra care inca ne inconjoara de incertitudini, continuam sa tanjim dupa acele nuante moi care ofera un sentiment de calmitate si relaxare”

a declarat Leatrice Eiseman – Director Executiv al Institutului Pantone Color ™.

Designerii, au fost de asemenea inspirati, de contrastul dintre designul urban si vegetatia luxurianta, ducandu-ne la combinatii de culori neasteptate si colectii care ne amintesc de arhitectura, calatorie si nostalgie. Prin crearea de ‘look‘-uri care intr-adevar reprezinta lumea in care traim, ambele organice si construite, designerii au incercat sa trezeasca un sentiment de reflectie, urmat de o evadare jucausa.

Astfel, culorile sezonului primavara 2016, transced normele culturale si de gen, stralucirea vie dand drumul entuziasmului si optimismului, desi stabilitatea linistita, predomina paleta acestui sezon. Pentru primavara 2016 nu exista cu adevarat distinctii perceptibile de culoare intre colectiile vestimentare feminine si masculine, ambele concentrandu-se pe dorinta de a respira si reflecta, apoi de a se juca.

1.Linistea, natura calmanta de culori, este condusa de Rose Quartz, o nuanta persuasiva dar blanda, care transmite compasiune si un sentiment de calmitate; ca un apus de soare senin, Rose Quartz ne aminteste sa reflectam asupra imprejurimilor noastre.

Rose-Quartz

2.Comunitatile modei si designului, implicit si designerii, au fost indragostiti de portocaliu pentru cateva sezoane. In prim planul acestei primaveri, apare Peach Echo, o nuanta care emana calitati prietenoase, evocand caldura si accesibilitatea.

peach-echo

3.Serenity face parte din paleta de culori primavara 2016, o culoare aerisita ca cerul de deasupra noastra, aducandu-ne un efect calmant, un sentiment de confort, chiar si in vremuri tulburi.

Serenity

4.Inspirat din albastrul marin, Snorkel Blue este o nuanta albastra mai vesela intr-un context energic. Numele singur, implica o vacanta de relaxare si incurajeaza evadarea.

Snorkel-Blue

5.In timp ce majoritatea culorilor primavara-vara 2016 indeamna spre un sentiment de calmitate, sunt anumite nunate care ofera un contrast. Buttercup designerii descopera un far stralucitor care care isi transporta purtatorii, catre un loc mai fericit, mai insorit.

Buttercup

6.O nuanta de aqua care ne calauzeste catre familia de culori verde, Limpet Shell este clar, curat si definit. Sugestiv al claritatii si prospetimii, influentele sale clare si moderne, evoca o liniste deliberata, linistita.

Limpet-Shell

7.Ca in orice sezon, in paleta de culori exista necesitatea medierii. Pentru sezonul primavara 2016, culoarea Lilac Gray adauga o margine distinctiva nuantelor clasice de gri.

Lilac-Gray

8.Vestitor al emotiei,  energica culoare Fiesta incurajeaza spiritele libere sa exploreze locuri necunoscute, dar primitoare; Fiesta ofera prin nuanta sa, un contrast puternic naturii calmante ale paletei acestui sezon.

 

 

Fiesta

9.O culoare de tranzitie care ne va duce prin anotimpuri, Iced Coffee se manifesta ca o alta culoare neutra puternica a primaverii 2016. Avand calitate naturala pamanteasca, Iced Coffee creeaza o baza stabila cand este combinata cu alte nuante ale acestui sezon.

Iced-Coffee

10.Green Flash isi cheama purtatorii sa exploreze, sa scape de lumesc, radiind o deschidere care combina cu restul paletei coloristice in moduri neasteptate, dar intamplatoare. Popularitatea acestei nuante stralucitoare este reprezentativa a influentei persistente a naturii, chiar si in mediul urban, o tendinta continua care-i inspira pe designeri.

Green-Flash

Info: pantone .com

Your email address will not be published. Required fields are marked *