Trainer in beauty cu Mihaela Alexandru

Trainer in beauty este o intrebare primita in mod frecvent - ce inseamna sau cum ajungi trainer. Evident, nu oricine poate fi trainer; trebuie indeplinite cateva criterii.

Trainer in beauty este o intrebare primita in mod frecvent – ce inseamna sau cum ajungi trainer. Evident, nu oricine poate fi trainer; trebuie indeplinite cateva criterii. Inainte de toate, inseamna PROFESIONALISM. Profesionalismul implica responsabilitate: respectarea termenelor, pregatirea materialelor, cunoasterea audientei, locului, resurselor etc. De asemenea, aici se include specializarea. Ani si ani de perfectionare in domeniul predat, versatilitatea, capacitatea de adaptare diverselor medii.

A fi trainer in beauty sau – trainer in general, presupune in primul rand o EXCELENTA CUNOASTERE a ce si cine esti tu de fapt. Inseamna sa fii suficient de curajos si asumat in a putea vedea adevarul despre tine: sa poti fi capabil sa iti recunosti atat punctele tari, cat si slabiciunile.

Un trainer este si un COORDONATOR, pentru ca trebuie sa capteze din nou atentia, de fiecare data cand lucrurile scapa din firescul lor si sa isi conduca auditoriul catre obiectivul cursului, sa managerieze diferite momente.

A fi trainer in beauty sau - trainer in general, presupune in primul rand o EXCELENTA CUNOASTERE a ce si cine esti tu de fapt.

Un trainer in beauty inseamna PASIUNE! Pasiunea este un criteriu indispensabil pentru a fi trainer. E nevoie sa faci asta neconditionat si sa te implici 100%. Informare si dezvoltare continua. Sunt pseudo – traineri care livreaza aceeasi informatie deja al 3-lea an. Un trainer intr-adevar profesionist, va aduce cate ceva nou de fiecare data, va evolua, va tine pasul cu noile cercetari, cu noua literatura si tendinte in domeniu. Cum si ce oferi cursantilor aduce adevarata valoare.

Daca nu simti prin toti porii ceea ce transmiti oamenilor din fata ta, daca nu ai trait la un moment dat in vreun fel acea situatie pe care o expui, credibilitatea ta scade si ajunge la participanti mult mai putin. Cand vorbesti cu pasiune se simte prin tonul vocii, expresia fetei, postura si micro-semnale, aceasta fiind de altfel si o metoda de a-ti capta publicul si de a-i inspira!
Si nu in ultimul rand, inseamna CERTIFICARE. Nu poti sa formezi specialisti, pana tu ca specialist nu ai calitatea de formator de programe.

Numele de trainer nu este o autointitulare, ci pozitie oferita de Institutii competente, autorizat si verificat de institutiile statului prin zeci de masuri impuse de autoritati.
Care sunt criteriile dupa care ar trebui sa va conduceti in alegerea unui trainer in beauty sau a unei scoli din acest segment?

 1. Lucrarile trainerului
 2. Experienta in domeniu, versatilitatea lui
 3. Performante atinse, participari la competitii, titluri/premii castigate
 4. Rezultatele Cursantelor
 5. Evolutia Cursantelor
 6. Beneficiile cursului, certificarea oferita
 7. Structura si programul de studii
 8. Beneficii post – curs
 9. Dotarile spatiului de scolarizare

Si lista poate continua.

Un trainer in ebauty inseamna PASIUNE! Pasiunea este un criteriu indispensabil pentru a fi trainer.

Pregatirea specialistilor beauty reprezinta o responsabilitate si o asumare.
Care sunt pasii de urmat pentru a intra in aceste drepturi depline de academie si trainer autorizat si certificat atat la nivel national cat si international?

 • Certificarea programelor de studii
 • Materiale de lucru pentru cursante in timpul instruirii
 • Conceperea suportului de curs
 • Dotari, materiale si conditii de scolarizare

Cat dureaza procesul de obtinere pentru a intra in legalitate ca trainer in beauty, pentru a oferi tot confortul educational, practic si emotional pentru cursante?
Ani de munca, implicare, devotament si nu in ultimul rand investitii.

La finalul acestor eforturi, insa, ne mandrim cu:

 • zeci de specialisti calificati!
 • cei mai buni specialisti de pe piata!

Aceasta e doza cea mai mare de satisfactie a academiei in care periodic aducem actualizari de programe si materiale de studiu pentru cursantii nostri.

Text: Mihaela Alexandru / Foto: Oana Artem