Triclosan

Triclosan este un agent antibacterian si antifungic gasit intr-o varietate de bunuri de consum si produse de ingrijire personala.

Chimicalul antibacterial – triclosan, il gasim in pasta de dinti si si in alte produse de zi cu zi, de care cel mai bine este sa va feriti.

Ce este

Triclosan este un agent antibacterian si antifungic gasit intr-o varietate de bunuri de consum si produse de ingrijire personala. Regasit prima data ca scrub in spitale in anii ’70, triclosan este folosit in zilele de astazi de peste 60-70% din populatie, expusa zilnic substantei chimice din produsele de igiena si gospodarie din viata de zi cu zi.

Unde se gaseste

Desi a fost de multe ori interzis de forurile abilitate in privinta introducerii sale in multe produse regasite, triclosanul inca poate fi gasit in pasta de dinti, apa de gura, produse de spalare corporala si curatatori faciali, sampoane, deodorante, tratamente impotrima eczemelor si a acneei, produse de curatare. De multe ori, daca nu este flosit triclosanul, este folosit triclocarbanul, un alt chimical asemanator.

Ce este in neregula

Triclosan este usor absorbit prin piele si membrana mucoasa a gurii in fluxul sanguin, iar vestea nu prea buna este aceea ca aceste chimicale au legatura cu o lunga lista de efecte adverse. In cazul animalelor, perturaba hormonii, scade nuamrul de spermatozoizi, sunt afecatte functiile muschilor, sunt afecatte raspunsurile imune si este asociat cu promovarea cancerului. In cazul oamenilor, vorbim de infertilitate, avort spontan, defecte congenitale, alergii, astm.

Ce poti face in aceasta privinta

Verifica etichetele produsului pentru a gasi “triclosan” impreuna cu alternativele sale, care includ Irgasan DP- 300, Lexol 300, Ster-Zac si Cloxifenol si alege alternativele fara triclosan. Evita orice contine triclosan!

Dintre site-urile internationale care comercializeaza produse naturale si organice, sunt de mentionat www.lovelula.com, www.naturisimo.com!

Deoarece exista si alte potentiale alternative in multe din produsele populare pe care le folosesti pe corp sau in jurul casei, este recomandabila cautarea produselor de la companiile care se angajeaza sa foloseasca si sa utilizeze doar produse naturale si ingrediente nontoxice in formulele lor. Adesea, produsele naturale sunt greu de gasit la majoritatea comerciantilor cu amanuntul, dar le poti gasi la magazinele alimentare specializate si online. Exista foarte multe site-uri care avand acum o gama larga de produse naturale, organice, naturale pentru tine si pentru casa, produse de sanatate si frumusete, astfel incat sa poti gasi exact ceea ce iti trebuie, totul pentru un stil de viata sanatos.