Tyra Banks – Model de Top, Actrita, Prezentatoare de Show

Masuri : 87.5-61-91.5
Inaltime : 178 cm
Culoarea ochilor : verzi
Culoarea parului : saten
Tyra Lynne Banks s-a nascut pe 4 decembrie 1973 in California, ca fiica a lui Donald Banks si Caroline London. Mai are un frate cu sapte ani mai mare, Devin. Cand Tyra avea 8 ani, parintii ei au divortat.
Cand avea 15 ani, a inceput sa fie interesata de cariera de modelling. A fost refuzata de sase agentii inainte de a fi remarcata de L.A.Models. Apoi a plecat la agentia Elite. Avea atunci 16 ani. La prima ocazie de a deveni model in Europa, a intrerupt studiile de la colegiu si s-a mutat la Milano. In primul ei sezon de defilari, a aparut in 25 de spectacole la saptamana modei de la Paris, in 1991.
Mai tarziu a aparut pe copertele revistelor Elle, Teen Vogue si Vogue. A prezentat moda pentru pentru Chanel, Fendi, Valentino, etc. A facut parte din campanii de publicitate pentru Dolce&Gabbana, Yves Saint Laurent, Ralph Lauren si Nike. Pe la mijlocul anilor ’90, Tyra s-a intors in America pentru a face modelling comercial.
Banks este una dintre cele patru afro-americance si dintre cele sapte femei in total care s-au aflat in mod repetat printre cele mai influente personalitati ale lumii, potrivit publicatiei Time.
A fost prima femeie afro-americanca ce a aparut pe copertele revistelor GQ si  Sports Illustrated Swimsuit.
In 1997 a primit premiul VH1 pentru „Supermodelul Anului”. In acelasi an, a devenit prima afro-americanca aleasa pentru coperta catalogului Victoria’s Secret. A fost ingeras Victoria’s Secret din 1997 pana in 2005. In 2010 a semnat din nou cu fosta sa agentie, IMG Models.
Banks este producatoare si prezentatoare a spectacolului America’s Next Top Model, co-producatoare pentru emisiunea True Beauty si a prezentat si propriul talk-show, The Tyra Banks Show.
Cariera sa in televiziune a inceput cu al patrulea sezon al serialului The Fresh Prince of Bel-Air, unde a jucat rolul unei vechi prietene a personajului interpretat de Will Smith, Jackie Ames.
Alte roluri au fost in filme precum: Higher Learning, Life-Size, Love Stinks (1999), Love& Basketball (2000), Coyote Ugly (2000) and Halloween: Resurrection (2002).
In viata personala, a avut relatii cu muzicianul Seal,cu directorul de film John Singleton si cu actorul Will Smith, in anii ’90. Din 2001 in 2004 a avut o legatura amoroasa cu baschetbalistul Chris Webber.