Ultra-Violet-culoarea anului 2018

Tendinte&Stil

Ultra-Violet-culoarea anului 2018

82

Ultra-Violet (PANTONE 18-3838) este culoarea anului 2018, o nuanta dramatica atenta si provocatoare care comunica originalitate, ingeniozitate si gandire vizionara, si care ne indreapta spre viitor.

Complexa si contemplativa, culoarea Ultra Violet sugereaza misterele universului, intriga a ceea ce avem inainte si descoperirile dincolo de locul unde suntem acum. Cerul pe timp de noapte – vast si nelimitat, este simbolic pentru ceea ce este posibil si continua sa inspire dorinta de a urmari o lume dincolo de a noastra.

Nuantele purpurii au fost pentru mult timp, simboluri ale contraculturii, nonconventionalului si stralucirii artistice. Artisti ca Prince, David Bowie, Jimi Hendrix, au adus in prim planul culturii occidentale pop – culoarea Ultra Violet ca expresie personala a individualitatii. Nuantata si plina de emotii, adancimea culorii Ultra Violet PANTONE 18-3838 simbolizeaza experimentarea si nonconformismul, stimuland oamenii sa-si imagineze amprenta lor unica in lume si sa impinga granitele creativitatii.

Din punct de vedere istoric, a existat o calitate mistica sau spirituala atasata culorii Ultra Violet; ea este adesea asociata cu practicile de intelegere, meditatie, care ofera un spatiu larg celor ce cauta refugiu din aceasta lume supra dinamica. Folosirea iluminatului purpuriu in spatiile de meditatie si alte locuri in care se aduna lume, energizeaza comunitatile care ajung acolo, inspirandu-le conexiunea.

[blockquote]Culoarea anului PANTONE, a ajuns sa insemne mai mult decat tendintele in lumea design-ului; este o reflectare reala a ceea ce are nevoie lumea astazi[/blockquote]

a declarat Laurie Pressman, vicepresedinte Pantone Color Institute.

Pe masură ce oamenii din intreaga lume devin mai fascinati de culoare si isi dau seama de capacitatea acesteia de a transmite mesaje profunde, designerii si brandurile, ar trebui sa se simta imputerniciti sa foloseasca culoarea pentru a inspira si a influenta, cum este cazul Ultra Violet – culoarea anului 2018. Culoarea Anului este un moment care ofera o directie strategica pentru lumea tendintelor si a designului, reflectand activitatea Pantone Color Institute pe tot parcursul anului, facand acelasi lucru pentru designeri si branduri.

Info: Pantone Color Institute

Comments are off this post!