Un dulap numit dorinta

Media

Un dulap numit dorinta

183

Un dulap numit dorinta – avand regia semnata Dan MIREA, va fi prezentata de Teatrul Muzical „SAPTE” Galati joi – 16 ianuarie 2020, de la ora 19,00, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor. Spectacolul este o adaptare dupa piesa celebra in toata lumea „My Husband’s Wild Desires Almost Drove Me Mad”, scrisa de americanul John Tobias. Problemele delicate ale unei casnicii moderne nu pot fi rezolvate decat la un psihoterapeut specializat, context care creeaza o cascada de tablouri extrem de comice pentru cei cinci protagonisti. Pe scena vor urca Isabela Oancea, Vlad Ajder, Mihai Paun, Luminita Vologa si Gianina Sion.

Regizorul Dan Mirea – al treilea spectacol montat in Galati

Regizorul Dan MIREA se afla la a treia colaborare cu trupele galatene de teatru, fiind apreciat de public pentru spectacolele de succes „Soacra cu trei nurori” si „Chirita in provincie”, montate in stagiunea curenta la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” si, respectiv, Teatrul National de Opera si Opereta „Nae Leonard”. Legaturile sale cu Galatiul nu se opresc aici. Dan MIREA semneaza si regia spectacolului „Fetita cu bricheta” (jucat in tara si peste granite), dupa scenariul jurnalistului si scriitorului Victor Cilinca.
Actor, regizor si compozitor de muzica originala pentru teatru, Dan MIREA are, de altfel, numeroase colaborari in intreaga tara. De-a lungul timpului, a montat piese in mai bine de 10 teatre din Romania, spectacolele sale atingand o paleta artistica diversa, de la drame si tragicomedii pana la comedii si spectacole pentru copii.

Biletele la comedia „Un dulap numit dorinta” costa 30 de lei si s-au pus in vanzare atat la casieria Casei de Cultura a Sindicatelor.

Viitorul teatrului – teatrul independent

Ca regizor, ma feresc sa iau un text care are umor doar din scriitura. Imi place sa descopar impreuna cu echipa cu care lucrez umorul dincolo de text, sa creez situatii scenice cu haz, dandu-le importanta elementelor mai putin importante din text. Si, atunci, mizez foarte mult si pe implicarea actorului. E si o mare provocare, dar si o mare bucurie, mai ales ca, dupa ce teatrele din Galati au deschis anul cu cele doua spectacole ale mele, acum, pe 16 ianuarie avem si premiera („Un dulap numit dorinta” la Teatrul „SAPTE”, n.n.). Pentru mine e o foarte mare onoare sa vad ca publicul galatean m-a adoptat – ca sa spun asa. Si asta pentru ca nu e importanta doar invitatia la colaborare a directorilor de teatru. Daca ai si girul publicului, jumatate din pariu e castigat,

a declarat regizorul.

Legat de colaborarea cu Teatrul „SAPTE”, singura companie independenta de teatru din Galati, regizorul a marturisit ca

provocarea aceasta cu companiile independente e una foarte mare si pentru mine. Eu am insa un principiu pe care il sustin cu vehementa: eu cred ca viitorul teatrului, nu doar al teatrului romanesc, ci de pe tot mapamondul, este aceasta forma de teatru.

„Un dulap numit dorinta” – o ora si jumatate de ras cinstit

Isabela Oancea, actor, regizor si manager al Teatrului Muzical „SAPTE” Galati saluta deschiderea regizorilor de calibru spre companiile independente de teatru:

Castigul este, bineinteles, al publicul galatean, care se poate bucura atat de curand de un nou spectacol aflat sub directia fabuloasa a maestrului Mirea, cu o capacitate inepuizabila de a crea umor din orice situatie. Cu o distributie de zile mari, cu un subiect generos si cu o amprenta regizorala consacrata, va garantam o ora si jumatate de ras pe cinste, la un spectacol dupa o piesa care nu s-a mai montat pana acum in Galati.

Biletele la comedia „Un dulap numit dorinta” costa 30 de lei si s-au pus in vanzare atat la casieria Casei de Cultura a Sindicatelor, cat si online, pe site-ul https://eventbook.ro/theater/bilete-un-dulap-numit-dorinta.
Teatrul Muzical „SAPTE” Galati este singura companie privata de teatru din oras, formata exclusiv din profesionisti cu experienta in domeniu (actori, regizori, coregrafi, balerini). Cu aproape 10 ani de activitate si cu un repertoriu bogat si divers, prezentat pe scene din Galati si din tara, compania are ca misiune crearea unei alternative culturale de calitate pentru iubitorii de teatru de toate varstele, deschizand, in 2019, pentru un public de nisa si o sala privata de spectacole – Teatrul din Buzunar Galati.

Comments are off this post!