Vitamine piele

Frumusete

Vitamine piele

257

Aproape tot ce folosim pentru ingrijirea noastra contine vitamine, dar care ar fi cele mai importante vitamine pentru piele?

Sa le luam in ordine alfabetica …

  • Vitamina A sau retinolul este buna pentru piele deoarece ii calmeaza si netezeste textura, prin accelerarea refacerii celulelor in mod natural si prin cresterea productiei de colagen si elastina (proteine care pastreaza pielea ferma). Cel mai bine este sa fie aplicat noaptea, pentru a nu fi afectat de razele solare.
  • Ar trebui sa fim familiarizate cu cel putin doua tipuri de vitamina B: B5 – pantenol, folosita in creme si geluri pentru hidratare si B3 – niacinamida. Aceste doua vitamine lumineaza pielea si minimizeaza aparitia cosurilor prin reglarea atat a productiei de pigmenti, cat si a sebumului.
  • Vitamina C – in cazul pielii – este indicata in momentul in care avem pete negre sau hiperpigmentare. Aceasta vitamina suprima activitatea melaninei si stopeaza de asemenea, anumite pete de a deveni mai inchise.
  • Vitamina D. Aplicata topic, aceasta vitamina este un antioxidant foarte bun pentru protejarea pielii de agresorii din mediul inconjurator (razele UV si poluare) si prevenirea ridurilor prin incurajarea refacerii celulelor pielii.
  • Vitamina E este foarte iubita de piele, mai ales atunci cand ea este uscata, pentru efectele sale hranitoare. Proprietatile emoliente ale acestei vitamine, ajuta pielea sa devina mai neteda si sa nu aiba aspect solzos.
  • Vitamina F reprezinta acizii grasi (cum ar fi acid linoleic).  Ajuta la umplerea fisurilor de pe piele si imbunatateste functia de bariera a pielii, atunci cand se intra in contact cu murdaria si bacteriile.

 

Comments are off this post!