Viteza 5G. Suntem in siguranta?

Sanatate

Viteza 5G. Suntem in siguranta?

267

Viteza 5G, de 100 de ori mai mare decat cea actuala, se pregateste sa intre in vietile noastre in acest an si nimeni se pare ca nu a testat-o pentru a descoperi daca poate fi o amenintare pentru sanatatea noastra. Noua viteza 5G va incepe sa intre in vietile noastre, o viteza care ne va schimba complet modul in care traim. Un element important in privinta serviciilor si asupra tuturor aspectelor vietii noastre.

Observatorii din diverse industrii, compara viteza 5G ca trecerea de la masina de scris la calculatoarele personale, pe de alta parte, anumiti oameni de stiinta au retinere cu privire la efectul asupra sanatatii noastre, un experiment pentru sanatatea umana.

Reteaua si viteza 5G pot reprezenta riscuri majore de sanatate pentru copii si mamele insarcinate. Chiar si mai devreme, cand viteza era mai mica, copii absorbeau de 10 ori mai multe radiatii de la telefoanele mobile comparativ cu adultii, de doua ori mai mult peste limitele de siguranta, conform US Environmental Health Trust. Copii mici absorb aceste radiatii de 2 ori mai mult in cap, de 3 ori mai mult in ochi si hipocamp si de 10 ori mai multe radiatii la oase si maduva. Si cum aproape 70% dintre copii de 10 ani si mai mici folosesc un smartphone si 2/3 detin unul, aceasta poate fi o importanta problema pentru sanatate.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca, pe langa femeile insarcinate si copii, toate fiintele pot fi afectate, o parte dintre ei afirmand ca tocmai aceste radiatii sunt responsabile cu disparitia brusca a unor albine. In timp ce unii sustin ca pesticidele ar fi de vina, cercetatori ai Universitatii Punjab, cred ca aceste radiatii sunt de vina cu adevarat. Dupa expunerea albinelor la radiatii, s-au remarcat schimbari in comportament si schimbari fiziologice, inclusiv o crestere a nivelului proteinelor, carbohidratilor si lipidelor, despre care se considera ca ar fi o reactie de protectie. Doar albinele supuse acestor radiatii au experimentat aceste schimbari.

Efectele biologice ale campurilor electromagnetice se stiu inca din 1932, dar putine studii independente au cercetat in mod real impactul asupra sanatatii oamenilor, iar cei care au publicat asa ceva, au facut-o in urma testarii doar pe soareci si sobolani. In schimb, agentiile guvernamentale, s-au bazat pe studii platite si, surprinzator sau nu, nu s-a gasit niciun fel de pericol.
O ancheta National Toxicology Program, o diviziune a US Department of Health and Human Services, a descoperit riscul de cancer la retelele 2G si 3G, in privinta sobolanilor masculini. Proiectul de cercetare a costat 25 milioane dolari si a expus sobolanii la o ‘explozie’ de 10 minute de radiatii ale tefelonului mobil, timp de doi ani.
Desi industria de telefonie mobila afirma ca nu exista ingrijorari in privinta sanatatii, in 2011, World Health Organization a desemnat radiatia de radiofrecventa un cancerigen de grupa 2B, ceea ce inseamna ca poate fi cauzatoare de cancer la oameni, oamenii de stiinta fiind ingrijorati ca noul 5G poate avea consecinte si mai mari asupra sanatatii.
Retelele 5G au o frecventa si o intensitate ultra-inalta; 4G opereaza la 5GHz si mai sus, in timp ce 5G opereaza intre 24 si 90 GHz, iar pericolele cresc odata cu frecventele, cel putin, la nivel teoretic. Chiar daca este puternic, 5G calatoreste distante mai scurte, ceea ce necesita instalarea unor turnuri (de aproximativ 12 m).
In acest moment, nu este nimic sigur, oamenii de stiinta facand in continuare lobby pentru amanarea momentului in care 5G va fi disponibila, atat timp cat nu se cunosc efectele asupra sanatatii oamenilor. Indiferent de evolutia lucrurilor, ca ne vor afecta sanatatea sau nu, ca va fi amanat acest moment, odata lansata reteaua 5G, nu va mai fi cale de intoarcere.


Masuri elementare pentru reducerea radiatiilor

Exista cateva lucruri pe carele poti face pentru a reduce nivelul radiatiilor!

  • Construieste-ti sistemul imun: mananca multe fructe si legume organice proaspete, evita zaharul, mancarea si bauturile procesate.
  • Masoara nivelul radiatiilor! Foloseste un aparat de masura a radiatiilor, foloseste ferestre speciale si vopsele care le impiedica.
  • Incearca reducerea folosirii telefoanelor! Inchide-le pe timp de noapte, nu le tine in camera de dormit si foloseste dispozitive de blocare a acestor radiatii. Foloseste o husa/carcasa de protectie pentru telefon!
  • Inchide router-ul Wi-Fi! Cand nu il folosesti – cand mergi la culcare de exemplu – opreste-l!

Comments are off this post!