Vrei sa fii sanatoasa si in forma?Vrei sa te simti minunat?

Vrei sa fii sanatoasa si in forma? Vrei sa te simti minunat?

Daca ai probleme in timpul zilei, foloseste-te de aceste remedii, pentru a te simti sanatoasa si in forma!

Ai crampe? Fredoneaza o melodie!

Zilele de alergatura pot declansa probleme gastro intestinale. De vina este cortizolul, un hormon al stresului, care face ca tractul GI sa se goleasca lent si sa-ti provoace crampe. Pentru o alinare rapida a durerii … fredoneaza o melodie! Oamenii de stiinta afirma ca zumzetul calmeaza sistemul nervos, taind productia de cortizol cu 25%, implicit, usurand durerea de crampe si indigestie in doua minute.

Esti obosita? Soarbe citrice!

Oboseala cronica este cea mai importanta plangere a femeilor stresate, hormonii de stres oferind o explozie de energie, dar nivelurile care sunt prea ridicate mai mult timp, impiedica productia de GABA – un hormon al creierului care iti ofera o stare de calmitate si de energie constanta. Pentru a reduce aceasta tensiune in mai putin de 20 de minute si pentru o imbunatatire a starii psihice, consuma suc de portocale diluat cu o cantitate dubla de apa, de doua ori pe zi. Cercetatorii australieni afirma ca sucul de portocale creste eliberarea GABA in timp ce fluidele ajuta la “curatarea” hormonilor de stres.

Te doare capul? Inhaleaza un miros de iarba proaspata!

Creierul tau elibereaza unde beta perntru a creste concentrarea si energia, pastrand durerile de cap si altele, la distanta. Dar cand sistemul nervos este suprasolicitat pentru a face fata problemelor tale, undele beta pot ceda intr-un mod sau altul. Partea buna este ca iti poti reveni in 5 minute, daca mirosi aroma de iarba proaspat taiata; daca nu esti in cel mai potrivit loc pentru a avea parte de acest miros, rupe cateva fire cu mana. Acest miros stimuleaza sistemul limbic al creierului, ceea ce duce la eliberarea undelor beta, astfel ca te vei simti sanatoasa si in forma pentru intreg restul zilei!

Tensionata? Balanseaza-te!

Cand te simti incordata si tensionata, incearca sa te balansezi usor intr-un leagan, hamac, balansoar sau chiar scaun, in timp ce vorbesti la telefon sau impaturesti haine. Cercetarile finlandeze sugereaza ca acest usor truc, te ajuta sa te simti cu 65% mai calma si mai fericita, in doar 5 minute! Balansarea iti pune sistemul nervos intr-o stare de relaxare meditativa, ceea ce calmeaza amigdala – centrul de anxietate al creierului.

Concentreaza-te pe o fotografie!

Concentrandu-ti atentia 100% pe o fotografie vesela din vacanta de vara, poate face ca nivelul de stres sa se cufunde atunci cand te simti coplesit, iar rezistenta mentala sa fie restabilita in doar … 60 de secunde. Specialistii afirma ca, atunci cand analizezi cu adevarat o fotografie care are o reala semnificatie in viata ta, este eliberata oxitocina, un neurotransmitator, care te face sa te simti calma, concentrata si energizata mental.