Zambet de aprilie

Scrisori

Zambet de aprilie

64

Vi s-a intamplat vreodata sa nu mai stiti ce zi e? Sa te simti de parca saptamana tocmai a inceput, dar e deja vineri? Cel mai rau e cand te astepti sa fie joi si cand te uiti la ceas e de-abia ora pranzului intr-o zi de luni. E un joc de cuvinte si de secunde, pe care trebuie sa ai grija sa nu il pierzi cand miza e pretiosul timp. Intre nehotararea asta de anotimpuri, cand luni e primavara, marti seamana putin a toamna, miercuri ai senzatia ca e un inceput de vara, iar in weekend iarna pare ca ar reveni, noi trebuie sa ramanem cumva ancorati in prezent. Un prezent pe care suntem datori sa ni-l construim frumos.

Prezentul de aprilie il incepem cu glume, rasete, pacaleli. Uneori complici, alteori victime, ne dezmortim si mai bine zambetul. Dar anul asta, aprilie este despre mult mai multe decat ziua pacalelilor si inmugurirea copacilor. E despre iertare, iubire, sacrificiu pentru cei dragi. Avem lectii pe care le primim fara sa vrem. Uneori reusim sa invatam ce trebuia abia dupa ce am dat deja testul. In ultima vreme am inteles mult mai bine ce inseamna sacrificiul pentru cei pe care ii iubesti. Am realizat de ce asta e una dintre lectiile care ne sunt amintite in fiecare an. Pentru ca e cea mai importanta. Cea a luminii care vine dupa iertare, dupa dorinta de a face bine pentru cei pe care ii iubesti. Eu cred in Dumnezeu la fel de mult pe cat cred ca un nou rasarit de soare, cand esti sanatos, alaturi de cei dragi aproape, e o adevarata bucurie…si poate mai mult. Cred ca numai ceva mai presus de intelesul nostru ar putea sa ne faca sa simtim, sa oferim ceea ce simtim, sa primim ceea ce altii simt. Pentru mine in fiecare an , tot ceea ce se leaga de Sfintele Pasti, e reamintirea uneia dintre cele mai frumoase lectii. Ce ar conta daca ar fi totul doar o poveste, cand noi descoperim ce e dincolo de ea…

Imi place sa cred ca luna asta e despre sacrificiul pentru o lume mai buna. Si vreau sa visez cum oamenii vor realiza ca in tot jocul asta de secunde, noi suntem cei care putem schimba prezentul in unul frumos. Va doresc din suflet intelegere, iertare si lumina, in suflete, in viata, pe chipuri! Paste fericit!

Si-ntr-un prezent frumos sa nu uitati de zambet …nu orice zambet …
Zambetul de aprilie.

Comments are off this post!