Zambetul unui nou inceput

Fa toate astea cu zambet... Nu orice zambet, Zambetul unui nou inceput.

Iubesc sa scriu…

despre zambete, oameni, locuri, despre tot ceea ce vad, simt, traiesc, mai ales prin intermediul celor pe care ii intalnesc. Daca v-as spune un secret, promiteti sa ramana intre noi? Toti suntem scriitori ai unor povesti conturate cu litere de dragoste si dor, amintiri amestecate cu visuri, sperante si impliniri. Singura diferenta e ca unii dintre noi le si transcriem pe hartie, ca atunci cand sunt citite, sa rasune in interiorul fiecaruia tot ceea ce el si oamenii din viata lui au scris pe fiecare bucatica de suflet.

Eu, recunosc, ma tem de inceputuri. Nu stiu daca din cauza sentimentului ca apartin acelui loc, moment, care se incheie. Ori poate e frica de nou care ne incanta si ingrijoreaza in acelasi timp. Si prin cate suflete am petrecut timp sau m-am oprit la o cana de ceai si doua vorbe prietenesti, m-am lovit de teama de nou. Din fiecare fel de a fi, am inteles cat sunt de frumoase inceputurile, cat de frumos putem schimba teama in emotie. Mai ales ca avem sansa unui nou inceput la fiecare 365 de zile. Si din cand in cand mai castigam o zi. 365 de sanse? Nu…nici vorba. Sansele pot fi mii, sau poate fi una…cat un milion. Depinde doar de noi sa intelegem ca fiecare inceput aduce cu el o noua ocazie de a implini un vis, a crea unul, a iubi, a ierta, a uita.

Ce aduce cu el un an nou? Poate anotimpul tau preferat din nou, mirosul de flori, zile de vara insorite si pline de energie, culorile toamnei, prima zapada. Nu mai irosi niciun moment. Scrie-ti povestea, cauta oamenii potriviti alaturi de care sa te bucuri de ea, fii mai bun, fa ordine in ganduri si suflet, savureaza-ti cafeaua, bucura-te de zapada, soare, ploaie, viata! Profita de fiecare zi, profita de fiecare sansa! Fa toate astea cu zambet…

Nu orice zambet,
Zambetul unui nou inceput.

T e x t  :  Blog de zambit … https://blogdezambit.wordpress.com